Privatizacija - trošak bez prihoda

Nacionalne vesti - Petak 23.10.2015 - 14:39

Podaci Ministarstva privrede i Uprave za trezor pokazuju da privatizacija društvene imovine u Srbiji nije donela prihode već samo troškove državnom budžetu.

Privatizacija paravan za mnoge kriminalne radnje; Foto: Thinkstock Privatizacija paravan za mnoge kriminalne radnje; Foto: Thinkstock

"Jedan od ključnih izazova pred Srbijom je razotkrivanje i kažnjavanje odgovorinih koji i danas vešto izbegavaju lice pravde za organizovani kriminal u privatizaciji", ističe se u saopštenju Mreža za restituciju.

Dodaje se da je još važnije "da se katastrofalne greške iz prošlosti ne ponavljaju i da isti ljudi koji su tvorci kriminalnih radnji u privatizacijama ne budu zaštićeni od odgovornosti i ne učestvuju u budućim procesima privatizacije".

"Iza opstrukcije procesa restitucije nalaze se grupe i pojedinci koji su imale veliki uticaj na vlasti, ili su se nalazili u samoj vlasti", ocenila je Mreža za restituciju i najavila da će uskoro objaviti analizu rezultata prodaje društvene imovine u Srbiji koja traje 15 godina.

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: