PAJTIĆ: Odazvaću se pozivu, ponudiću dokaze o reketiranju
Foto: Fonet

Ide na saslušanje

PAJTIĆ: Odazvaću se pozivu, ponudiću dokaze o reketiranju

Politika -
Sa velikim zadovoljstvom ću se odazvati pozivu za saslušanje s obzirom na to da sam žrtva prisluškivanja. Izjavu ću, sa sve dokazima o reketiranju strane kompanije, naveo je Pajtić u pisanoj izjavi

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da će se sa velikim zadovoljstvom odazvati pozivu za saslušanje zbog afere vetroparkovi jer je, kako navodi, žrtva prisluškivanja, kao i da će ponuditi dokaze o "reketiranju" strane kompanije.

"Sa velikim zadovoljstvom ću se odazvati pozivu za saslušanje s obzirom na to da sam žrtva prisluškivanja. Izjavu ću, sa sve dokazima o reketiranju strane kompanije, dati nadležnim organima, nakon povratka iz Brisela, iako znam da ova vlast neće samu sebe hapsiti zbog reketiranja", naveo je Pajtić u pisanoj izjavi. Pajtić je rekao da će se i sadašnja vlast, kao i svaka, promeniti i da će "kad tad odgovarati".

U MUP-u potvrđeno da je Pajtiću uručen poziv po zahtevu tužioca za prikupljanje obaveštenja u predistražnom postupku povodom optužbi da je direktor EMS Nikola Petrović tražio dva miliona evra od Lidije Udovički.

Petrović je juče saslušan i poligrafski testiran i prošao je "detektor laži".

U javnosti su plasirani transkripti razgovora Pajtića i Udovički, u kojima se pominje da je Petrović navodno od Udovički tražio dva miliona evra kako bi se na EMS priključio vetropark te firme.

SNS: Pajtić treba da objasni kako je izmislio aferu

Srpska napredna stranka pozdravila je odluku lidera Demokratske stranke i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića da se vrati u Srbiju i odazove pozivu nadležnih državnih organa na saslušanje zbog afere vetroparkovi."Nadamo se da će šef vojvođanskog režima sa sobom povesti i svog partnera Danila Redžepovića i prijateljicu Lidiju Udovički, i da će nadležnim organima detaljno objasniti kako su izmislili aferu kojom su, zapravo, pokušali da prikriju svoja krivična dela", navode naprednjaci.

SNS je pozvala nadležne državne organe koje premijer Vojvodine, "kako sam kaže, niti priznaje, niti poštuje", da u što kraćem roku završe istragu i obaveste javnost o svim lažima i reketiranjima Bojana Pajtića.

Naprednjaci navode da ono što najviše interesuje građane, pre svega Vojvodine, jeste kada će Pajtić odgovarati za sva krivična dela koja je izvršio "pljačkajući Vojvodinu, za krađu narodnih para iz Razvojne banke Vojvodine, Fonda za razvoj, pokrajinskih robnih rezervi, za otimanje novca čak i od dece sa posebnim potrebama".

"Bojan Pajtić, osvedočeni lažov koji hara Vojvodinom već šesnaestu godinu, po prvi put je u pravu - otići će sa vlasti i to voljom građana Vojvodine", saopštavaju naprednjaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track