BORKO KRENUO U KAMPANJU: Stefanović objavio predlog programa "24 tačke za Srbiju"
Foto: Beta

Hoće novu DS

BORKO KRENUO U KAMPANJU: Stefanović objavio predlog programa "24 tačke za Srbiju"

Politika -
Stefanović u predlogu programa navodi da stranka treba da odbaci značajne delove politike iz perioda 2003-2012. godine i da se izvini građanima

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović danas je objavio predlog programa "Dvadeset četiri tačke za Srbiju" u kojem navodi da stranka treba se odrekne pogrešnih poteza iz prošlosti, prepozna svoje velike greške i javno se izvini građanima.

Stefanović u predlogu programa navodi da stranka treba da odbaci značajne delove politike iz perioda 2003-2012. godine i da se izvini građanima za loše privatizacije, favorizovanje zelenaških banaka, tretman medija, lošu reformu pravosuđa, povećan broj nezaposlenih i insistiranje na neuspešnom ekonomskom neoliberalnom modelu, koji je paravan za tajkunski kapitalizam.

Stranka, kako se navodi u predlogu programa, treba da se distancira i postidi pojedinih ljudi koji su bili na važnim pozicijama u stranci i državi i da javno kaže da se tog perioda stidi.

"Uz isticanje dobrih stvari koje smo uradili, shvatajući potrebu da pronađemo nov put i nove ljude za novu politiku, da se okrenemo izgradnji demokratske i pravne države socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti i da spremno odbacimo model neoliberalnog kapitalizma, štednje i siromašenja građana i favorizovanje i bogaćenje oligarhije", navodi se u dokumentu.

Program ima 24 tačke koje se odnose, između ostalog, na ekonomiju i privredu, poljoprivredu, kulturu, nauku i sport, socijalnu politiku, zdravstvo, obrazovanje, državne institucije i javna preduzeća, poresku politiku, pravosuđe, vojsku i policiju.

Predlog programa se odnosi i na vojsku i policiju, politički sistem, lokalnu samoupravu i izborni sistem, pitanje autonomije Vojvodine, Kosovo i Metohiju, spoljnu i regionalnu politiku...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track