Davenport: Veliki napredak u restituciji

Proces restitucije sve je efikasniji i poslednjih godina došlo je do velikog napretka i konkretnih rezultata, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 09.10.2015.

12:08

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Davenport je uoči sastanka sa direktorom Agencije za restituciju Strahinjom Sekulićem rekao da se EU interesuje za proces restitucije i da veoma poštuje i ceni rad te agencije.

"Imamo stalne kontakte sa agencijom i direktorom Sekulićem, pratimo i njihov rad i proces restitucije i mogu da kažem da je došlo do velikog napretka i konrektnih rezultata tokom ovih godina", rekao je Davenport novinarima.

On je rekao da je taj proces veoma bitan za obične gradjane koji imaju korist od ovog procesa, da Srbija sada ima sve efikasniji proces restitucije, te da je njegova današnja poseta Agenciji prilika da od direktora dobije više informacija o daljim koracima, posebno u veyi s postojećim predlozima za promene i poboljšanje zakononodavnog okvira za restituciju.

"Važno je da se sve sprovodi u skladu sa preporukama Evropskog parlamenta koji se takođe jako interesuje za ovaj veoma bitan proces reformi u Srbiji", naveo je Devenport.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić rekao je da je cilj današnjeg sastanka da se šef Delegacije EU obavesti o postupku restitucije i problemima sa kojima se Srbija suočava u tom procesu.

To je, dodao je, uobičajena komunikacija sa EK, a plan je da se u narednom periodu nastavi proces restitucije i otklone opstrukcije i problemi koje postoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: