09. oktobar  2015. 11.13  →  18.26 | Izvor: Tanjug, RTV

Devenport pohvalio proces restitucije

BEOGRAD -

Proces restitucije u Srbiji sve je efikasniji i poslednjih godina došlo je do velikog napretka i konrektnih rezultata, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ističući da je taj proces najvažniji za obične građane koji imaju korist od toga.

video icon

Devenport je uoči sastanka sa direktorom Agencije za restituciju Strahinjom Sekulićem rekao da se EU interesuje za proces restitucije i da veoma poštuje i ceni rad te agencije.

"Imamo stalne kontakte sa agencijom i direktorom Sekulićem, pratimo i njihov rad i proces restitucije i mogu da kažem da je došlo do velikog napretka i konrektnih rezultata tokom ovih godina", rekao je Devenport novinarima.

On je rekao da je taj proces veoma bitan za obične građane koji imaju korist od ovog procesa, da Srbija sada ima sve efikasniji proces restitucije, te da je njegova današnja poseta Agenciji prilika da od direktora dobije više informacija o daljim koracima, posebno u veyi s postojećim predlozima za promene i poboljšanje zakononodavnog okvira za restituciju.

"Važno je da se sve sprovodi u skladu sa preporukama Evropskog parlamenta koji se takođe jako interesuje za ovaj veoma bitan proces reformi u Srbiji", naveo je Devenport.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić rekao je da je cilj današnjeg sastanka da se šef Delegacije EU obavesti o postupku restitucije i problemima sa kojima se Srbija suočava u tom procesu.

To je, dodao je, uobičajena komunikacija sa EK, a plan je da se u narednom periodu nastavi proces restitucije i otklone opstrukcije i problemi koje postoje.

"Karakteristika procesa je da ide dalje, da ide jako dobro, a mi želimo da ide još bolje jer je to proces od kojeg korist imaju obični građani i zato ga je lepo sprovoditi", rekao je Sekulić.

Tagovi
Broj komentara: 5

Geza  09. 10. 2015. | 12:08
Dok ova lorens od Srbije ne prekontroliše i ne probuši kartu,nema daljeg putovanja.Malo li je što kontroliše vizionara i šapuće mu na uho,šta da radi da bi se dopao onim iz EU,nego sad kontroliše i restituciju.Nije mu loša oblast.Tu se može i nagrada dobiti.Jer ono što se vraća nije ni jeftino,a ni beznačajno.Što ne kontroliše kupovnu moć penzionera,pa predloži onim iz EU da Srbiji bespovratno uplate 200 miliona evra,kako bi se statut 25% siromašnih u Srbiji ublažio i doveo na nivo ljudskog dostojanstva.Bio bi dug i prema Bogu i prema narodu,jer su baš ti njegovi sa Zapada savkcijama i bombardovanjem doveli Srbiju u stanje nemoći i siromaštva.
Aleksandar NS  09. 10. 2015. | 12:45
Koje crno dobro, poljoprivredno zemljiste uzurpirano i dalje.. Nista vi ne radite
realista  09. 10. 2015. | 14:27
@Aleksandar NS Gosp. Devenport, slagali su Vas a da nisu ni trepnuli, a Vi ste tu laz progutali i, takodje, niste ni trepnuli !!!
5
2
Nerazumno  09. 10. 2015. | 20:48
Jel mi pricamo o restituciji u Srbiji?
Ako se ne usvoje izmene zakona, restitucija je simbolicna!!!
Bela  03. 12. 2015. | 19:13
Smatram, da gosp. Devenport, ne bi trebao da posećuje stalno Agenciju za redtituciju, problem nije tamo, nego bi se trebao malo raspitati u Vladi, ko su ti koji koče rad agencije i ko su ti koji u Vučičevoj vladi i danas štite tajkune, jer riba od glave smrdi. Četiri tajkuna u srbiji poseduju 1oo.ooo.hektara zemlje, prvi je Ptar Matijević, slede Miodrag Kostić,Miroslav Mišković,te Đorđije Nicović. Šta im je deda ostavio, kako su oni došli do ovih para neka dokažu samo prvi milion.Odgovorni još tvrde da nema dovoljno zemlje za povraćaj. Ja im verujem, samo Narodu da ne pričaju jer im neće poverovati. Iako je lopovluk ozakonjen, lopovluk ostaje lopovluk. Barem će prikupljeni dokumenti ostati unucima, ako ništa drugo za uspomenu.