Predstavnici Ambasade Australije posetili su juče Kragujevac, u kojem su u osnovnoj školi „Vukašin Marković“ sredstvima te ambasade opremljene prostorije za radionice i sastanke Udruženje poslovnih žena „Vizija“, koje realizuje projekat „Žene u akciji“.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Predsednica Udruženja poslovnih žena „Vizija“ Biljana Planić pojasnila je juče da je cilj projekta motivisanje nezaposlenih žena na samozapošljavanje kroz radionice. Podaci pokazuju, istakla je ona, da dve trećine nezaposlenih u Srbiji čine žene, i zato je cilj Udruženja „Vizija“ da što veći broj žena nađe svoj put, ostvari ekonomsku nezavisnost i time poboljša svoj i položaj svojih porodica. Sam projekat obuhvata više nivoa osamostaljenja nezaposlenih žena – od motivacionih treninga, pravno-konsultantskih radionica do konkretnih radionica koje za cilj imaju podsticanje biznisa a projekat se realizuje do kraja ove godine.

Zamenica predsednika Skupštine grada Slavica Kominac je prilikom susreta sa predstavnicima australijske ambasade i rukovodstvom Udruženja „Vizija“ kao posebno osetljivu kategoriju navela žene posle pedesete godine, jer upravo one u vremenu tranzicije jako teško dolaze do posla i u javnom i u privatnom sektoru.

Prva sekretarka i konzulka Ambasade Australije Melinda Rio kazala je da ta ambasada podržava mnoge projekte u lokalnim zajednicama, posebno one koji se odnose na osnaživanje položaja žena i devojaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari