Vučić Ciprasu: Ne glasajte za Kosovo u Unesko

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Grčke Aleksisom Ciprasom.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

11:46

Default images
foto: Tanjug

“U dugom i sadržajnom razgovoru dvojica premijera razmenili su mišljenja o migrantskoj krizi saglasivši se da je neophodno da češće usaglašavaju politiku po tom pitanju. Tema razgovora bila je i unapređenje ekonomske saradnje“, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Predsednici dveju vlada razgovarali su i o svim regionalnim pitanjima, posebno o Kosovu i Metohiji. Premijer Vučić zamolio je premijera Ciprasa da Grčka ne glasa za prijem Kosova u UNESKO.

“Tokom telefonskog razgovora Vučić i Cipras saglasili su se da je prijateljstvo Srbije i Grčke nešto na čemu će se bazirati budući ekonomski i politički odnosi dveju zemalja. Premijer Vučić pozvao je grčkog kolegu da poseti Beograd. Dogovoreno je da poseta bude realizovana u narednih tri do četiri meseca“, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: