Uskoro presude Karadžiću i Šešelju

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Sarajevu da se presude Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Vojislavu Šešelju mogu očekivati uskoro.
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Sarajevu da se presude Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Vojislavu Šešelju mogu očekivati uskoro.

"Presuda Radovanu Karadžiću se očekuje u narednih par meseci, a što se tiče suđenja Ratku Mladiću, mi smo u poslednjoj fazi izvođenja dokaza odbrane", rekao je Bramerc. Komentarišući novinarska pitanja u vezi sa spomenutim haškim optuženicima, glavni haški tužilac je, kada se radi o predmetu "Vojislav Šešelj", ponovio da Haško tužilaštvo očekuje i traži da presuda u ovom slučaju bude donesena što pre, navodeći da to nije u rukama ovog tužilaštva, i da se na odluku mora čekati.

Bramerc će u Mostaru posetiti Stari most i Stari grad koji su pod zaštitom Unesko-a, kao deo svetske baštine, i razgovarati o zaštiti kulturnog nasleđa sa predstavnicima Unesko-a.

Bramerc će se sastati i sa predstavnicima Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i razgovarati o procesuiranju ratnih zločina i pitanjima od zajedničkog interesa. Kako je najavljeno, glavni tužilac Haškog tribunala će se u Sarajevu sastati i sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Incom, šefom misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u BiH Džonatanom Murom i rezidentnom predstavnicom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija