Porošenko: Američko oružje treba nam kao vazduh

Novosti online

05. 10. 2015. u 00:36

Sjedinjene Američke Države obećale su da će Ukrajinu snabdeti novim oružjem, izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko

Порошенко: Америчко оружје треба нам као ваздух

Petro Porošenko

Sjedinjene Američke Države obećale su da će Ukrajinu snabdeti novim oružjem, izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

„Dok sam bio u Njujorku tri puta sam se sastao sa američkim predsednikom Barakom Obamom — pre i posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i posle razgovora sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom — kada mi je rekao da je potpisao dokument o snabdevanju Ukrajine novim oružjem“, rekao je Porošenko u intervjuu za ukrajinske TV stanice.

„To oružje nam je neophodno kao vazduh“, kazao je Porošenko.

Porošenko je naveo da se Ukrajina nada da će joj 15. oktobra biti odobren status nestalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Imamo ozbiljnu osnovu za optimizam“, rekao je on, dodajući da je po tom pitanju Ukrajina aktivno angažovana.

Porošenko nije isključio mogućnost prisustvovanja sednici Generalne skupštine UN 15. oktobra, kada će biti birane nestalne članice Saveta bezbednosti.

„Verovatno ću biti na toj sednici“, kazao je ukrajinski predsednik.

Porošenko je izrazio uverenje da će međunarodna zajednica pomoći oživljavanju privrede Donbasa.

POROŠENKO: PUTIN OBEĆAO DA ĆE TRAŽITI OTKAZIVANjE IZBORA

Porošenko je rekao da je predsednik Rusije Vladimir Putin obećao da će od ustanika na istoku zemlje zatražiti da otkažu izbore u samoproglašenim republikama Donjecka i Luganska, zakazane uprkos protivljenju Kijeva.

„Putin je obećao da će učiniti sve i obavestiti nas do utorka da li će odluka da izbori budu otkazani biti sprovedena u delo“, rekao je Porošenko.

Pre nekoliko dana, Porošenko je zapretio Rusiji proširenjem sankcija ako Moskva bude priznala lokalne izbore u samoproglašenim DNR i LNR.




(Izvor: sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (34)

Mikiboy

05.10.2015. 01:00

Nema mira s'vama kada trazite oruzje(kao vazduh).S'vama treba pregovarati samo na jedan nacin.Nazalost izgleda sa silom.

boban zg

05.10.2015. 01:27

hvala Petre,,koliko uplatis toliko dobijes,,vidi u Dombasu se pojavio neki TOS-1 uzas Petre,,kazu samo sa jednim punjenjem /24 rakete/ nestaju citavi gradovi ,jebes predsjednika u uniformi,,jadno,i ti gologlav,nas Gasic kao ministar ne nosi uniformu a ti,,,uzas,,i opet te sankcije,,smijesno..

Rabo

05.10.2015. 02:03

Sto bude vise rata u Ukrajini, manje ce im ostajati teritorije. Amerika ne moze da ih spase, to je iluzija. Moze da nasteti Rusiji, ali ne moze da preokrene situaciju. Sto pre Ukrajinci toga postanu svesni, pre ce doci do tog vazduha. Rusija je preveliki zalogaj za njih. Ne moze se lopatom na Rusiju.

Ivan Zgrozeni

05.10.2015. 02:36

Rusko oruzje se pokazalo mnogo bolje. Amerikanci bombarduju Kalifat vec trinaest meseci a ovaj je sve jaci i veci. Rusi su za cetiri dana napravili vise stete nego Amerikanci za godinu dana.

ТЛН

05.10.2015. 06:06

Ви сте следећи и искрено се надам да ћете добити оружје, на жалост историјске чињенице говоре да се нећете смирити док не добијете по носу...... а, добићете по носу, то уопште није спорно!

Andra Loncaric Emigrant

05.10.2015. 07:41

- Jadan je predsednik i njegov narod koji trazi, moli da mu se da oruzije da ratuje protiv brata, oca, sine, rodjaka.! - Doticnom gospodinu su blizi Amerikanci, uz sva uvazavanja americke kulture i drustva, od rodjaka, po veri, naciji, bliskih i slicnih Rusa?? - Jadan si ti moj predsednice i jadna je drzava koju ti vodis. Njegos srpski pisac je u svom pisanju Srbima napisao:"Bolje je svoju izgubiti galavu nego svoju ogresiti dusu".' - Ukrajinci i Ukarjina su stvorili Rusiju???

Miro Markovic

05.10.2015. 23:36

@Andra Loncaric Emigrant - @Andra..... Koliko je meni poznato, tvoj citat nije Njegosev, vec potice iz usta majke Jevrosime, koja je savetovala svojeg sina, Marka Kraljevica, do govori istinu na raspravi medju vladarima Srbije posle smrti cara Dusana.

blesav

05.10.2015. 07:56

zasto? ko vas to napada? Osim ako necete da ga upotrtebite protiv sopstvenog stanovnistva na Istoku koje odbija da zivi porobljeno?

Marko

05.10.2015. 09:33

Mozda su vam obecali isporuku oruzja,ali nisu vam rekli da ce vam ga isporuciti po objektima i ljudstvu! Eh,ta demokratija.....

Петар

05.10.2015. 10:08

Историја руског царсатава почиње од Владимира Всеволдовича, Мономаха,првог руског цара крунисаног круном последњег византиског цара К. Мономаха, чији префикс носи - у Кијеву. Отуда се Кијев назива мајком свих руских градова. Порошенко, транзициони тајкун, у кратком времену енормно обогаћен, а то се може само кроз криминал, не мари за заједничку историју када овако нешто изајвљује. У осталом одавно је познато да криминалци немају отаџбину!

Bgd

05.10.2015. 10:32

Mislim da ti više treba vazduh od oružja zato što više kiseonika omogućava bolje funkcionisanje mozga.

Sinalko

05.10.2015. 10:57

ne znam da li je ludji on ili onaj narod koji ga trpi. Sa ovim likom nikakve srece nece videti.

pater f

05.10.2015. 11:22

Ovaj fabrikant čokolada,sadašnji predsednik čini sve da do mira ne dođe, teško većinskoj Ukrajini a fašisti će da imaju koristi !

Rale

05.10.2015. 14:28

Ovi su sou nevidjeni. A sto je najgore niko ih na zapadu ne ferma 2% i jedino sto su uspeli da postignu na zapadu je duboko gadjenje od tolike snishodljivosti. Cak verujem da je i Amerikancima neprijatno kada slusaju te nebuloze.

sloba

05.10.2015. 15:37

Potrebno ti je americko oruzje kao vazduh, ali pazi da ne dobijes rusko iz vazduha, kao ISIL.

mad

05.10.2015. 16:05

Ajajaja-jaa, koja orjentacija... Šta li su Ukrajinci sudbini skrivili da ih ovakvi vode...

Istina, car je go.........

05.10.2015. 17:09

Sta mislite koliko bi izdrzao ili koliki bi kapacitet morao imati "blesimetar" da mu se neki prikljuce ?Ovi sto popuju i ovi sto ih slusaju ?

Aleksandar

05.10.2015. 20:58

rodjo otpisali tebe svi vidis da te niko ne pominje vise, sad ce na istoku jos malo izbori posle ce istok da se prikljici ruskoj federaciji oa da vidim ko ce onda smeti da ispali projektil na rusku zemlju..tako da je ta prica zavrsena kao i krim

vlada

05.10.2015. 21:55

.... ameri, jer vi niste mogli naći boljeg emisara u Kijevu? Porošenko, i sa američkom pomoći, za "kaznu" ćeš izgubiti i Donbas! Ako nastaviš, izgubićeš i Ukrajinu, koja tebi /kao referentu/ ništa ne znači! Samo to "demokratsko" obavešteni narod urajine, nema pojma,kao i u americi,čiji je narod zaglupljen o amerčkoj nadmoći i perfidnom poretku žuri ka uništenju!! Samo kada bi znali istinu ....!? Tako će i proći! Upamtite TO!

Miro Markovic

05.10.2015. 23:33

Pre njegovog 'izbora', Prasenko je obecao da ce svoj posao cokolade da proda, ako bude izabran za predsednika. Naravno, Amerikanci su ga 'izabrali'. Prosle nedelje u Parizu mu je Frau Merkel rekla da je Krim ruski i da to tako ostaje, dok novine pisu da se Prasenkovo bogastvo uvecalo na nekoliko miliardi dolara od kada je postao predsednik. Sada je najbogatiji oligarh medju ostalim jevrejskim oligarsima u Ukrajini, dok pravoslavni ukrajinski narod gladuje. Njemu treba oruzje, ha ha ha!