Traže istragu o dokazima protiv dekana FTN

Predstavnici Katedre za informatiku FTN u Novom Sadu zatražili istragu dokaza kojima se dekan Rade Doroslovački optužuje za manipulacije, ucene i pretnje.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

16:45

Default images

"Mi, potpisnici inicijative za sprečavanje uništavanja FTN-a ne možemo zameniti ni tužilaštva, ni sudove, ni institucije ove zemlje, ali kao ljudi koji rade na Univerzitetu znamo da čovek koji sistemski proganja najkvalitetnije ljude, koji je spreman da iznuđuje i zlostavlja stare i bolesne ljude, nije podoban da bude dekan, a ni profesor", navodi se.

Oni su u današnjem javnom apelu naveli da očekuju da će institucije u hitnom postupku početi da rešavaju ovaj problem, a pre svega Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Najavili su da će sutra predati tužbu Etičkom odboru Univerziteta u Novom Sadu, koji u skladu sa Etičkim kodeksom mora da pokrene postupak i da mišljenje u ime akademske zajednice "da li je ovakvom čoveku mesto među profesorima i studentima".

Profesorka FTN-a Zora Konjović zatražila je juče da Doroslovački podnese ostavku na tu funkciju ili da bude smenjen, zbog ucena i pretnji koje joj je uputio, kako bi je naterao da se penzioniše.

Ona je na konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu pustila i video i audio zapise, kao dokaze za pretnje i ucene od strane Doroslovačkog.

Ukupno 40 od 43 nastavnika i asistenta sa te katedre podržalo je ranije peticiju koju je potpisalo više od 1.000 ljudi, u znak podrške Zori Konjović.

U saopštenju se dodaje se da je Doroslovački svojim postupcima prekršio i "grubo pregazio" više od 20 članova Etičkog kodeksa Univerziteta u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: