Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Професорка породичног права штрајкује глађу

rssBookmark and Share

03.10.2015. ЈугМедиа

Доцент Тања Китановић (42) која предаје породично право на другој години Правног факултета јуче је започела штрајк глађу у просторијама ове високообразовне установе због, како тврди, мобинга.

Професорка породичног права штрајкује глађу

„До јуна сам била једини наставник на предмету породично право, а онда је Наставно-научно веће напрасно одлучило да на овом предмету предаје и Дејан Јанићијевић, који нити је магистрирао нити докторирао, нити има било који научни рад из те области. ННВ је такође одлучило да поред мене, која имам само један предмет на мастер и докторским студијама, на тим студијама предају и Јанићијевић и Невена Петрушић, који иначе држе и по пет предмета. Комисија која одређује менторе није ми доделила менторство, па нећу моћи да будем бирана у више звање, изјавила је незадовољан професорка.

Каже да је „кап“ која је прелила било сазнање да су јој одузели менторство код једне докторантице и доделили њеном колеги Јанићијевићу.

„То се никада није десило на факултету јер студент сам бира ментора и логично је да то буде неко ко је најстручнији из те области. Предмет имовински односи супружника и ванбрачних партнера на мастер студијама сам ја осмислила а не могу бити ментор из те области, наводи она и додаје да неко свесно покушава да осујети њено напредовање након 14 година рада на факултету.

„Нећу одустати јер се борим да се поштују знање и стручност. Магистрирала сам и докторирала породично право у Новом Саду јер наш факултет дуго година није имао професора из ове области.

Декан Правног факултета Мирослав Лазић у изјави новинарима негирао је мобинг, наводећи да овакве одлуке није донео он, већ Наставно научно веће и Китановићкина катедра. Он је казао да ниједна одлука није против ове наставнице већ представља тежњу факултета да на предметима буде више предавача, како би се избегао професорски монопол на наставне предмете.


#   Невена Петрушић   Правни факултет Ниш   мобинг   штрајк глађу   Мирослав Лазић   Тања Китановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима