Читај ми!

Priština, od oktobra penzije za veterane bivše OVK

Ministar rada i socijalnog staranja u kosovskoj vladi Arban Abraši najavio je da će isplata penzija za ratne veteran bivše takozvane "Oslobodilačke vojske Kosova" početi od 1. oktobra. Naveo je da će iznos mesečnih primanja biti 170 evra, podjednako za sve.

Abraši je to rekao na današnjoj sednici vlade, dodajući da je odlučeno da iznos isplata ne bude kao što je ranije najavljeno, između 120 i 170 evra po osobi, u zavisnosti od starosti, javlja dopisnik RTS-a.

U međuvremenu reagovali su i veterani, rekavši da su nezadovoljni ponuđenim iznosom, podsetivši da je dogovor sa vladom bio da mesečno dobijaju po 220 evra naknade.

Veterani su najavili da bi sledeće nedelje mogli da pokrenu proteste, ukoliko se vlada ne pridržava dogovora i ne odbaci razlike u primanjima veterana, kalsifikujući ih po godinama starosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво