Izvor: Objava, 21.Sep.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eurosport obnavlja ekskluzivna prava na prenos Australian Open turnira do 2021. godine u Evrope

Novi sporazum uključuje dodatna ekskluzivna prava za prenos ključnih Australian Open ATP turnira za zagrevanje

.

Pariz, 21. septembar 2015 – Eurosport, kanal koji je dom najboljih prenosa sportskih događaja uživo, obezbedio je obnavljanje ekskluzivnih prava digitalnog i TV prenosa Australian Open turnira. Novi dogovor znači da će se Australian Open do 2021. godine emitovati preko Eurosport kanala, na prostoru koji obuhvata više od 50 evropskih tržišta.

Piter Huton, izvršni direktor Eurosport kanala je izjavio: “Australian Open je, već duže od 20 godina, okosnica niza vodećih teniskih turnira koji se emituju na kanalu Eurosport. Eurosport je posvećen obezbeđivanju ekskluzivnog sadržaja, kao i izgradnji i jačanju postojećih partnerstava. Tako vidimo i saradnju sa organizacijom „Tennis Australia“, jer obezbeđujemo dodatna prava koja će nam omogućiti da gledaocima pružimo ceo mesec vrhunskog tenisa. Zahvaljujući ovom dogovor kao i planiranim unapređenjima u produkciji, Eurosport će pružiti uzbudljivo iskustvo svim ljubiteljima tenisa.”

Obnovljeno partnerstvo sa „Tennis Australia“, s` početkom od 2017. godine, podrazumeva takođe i dodatna ekskluzivna prava za prenos uživo dva Australian Open ATP turnira za zagrevanje, kao i prava* za Hopman kup. Sve zajedno, novi dogovor predviđa da će Europsort kanal dobiti oko 300 sati prenosa uživo. Po prvi put, u ovaj dogovor je uključeno i online pokrivanje svakog od dostupnih mečeva od događaja koje su u organizaciji „Tennis Australia“.


• ATP Brizbejn Internešnal - koji su nedavno osvojili gren slem šampioni kao što su Rodžer Federer, Lejton Hjuit i Endi Mari
• ATP Sidnej Interenešnal – nedavno osvojen od nekadašnjih US Open šampiona Huan Martina del Potra i australijskog favorita Bernarda Tomića
• Hopman kup – međunarodni turnir mešovitih parova u Pertu, baziran na igri jedne zemlje protiv druge. Kup održan 2015. godine osvojio je poljski par Agnješka Radvanska i Jerži Janovič, pobedivši snažan američki tim koji su činili Serena Vilijams i Džon Izner.
• Svetski Teniski Turnir – pokazni turnir koji traje tri noći, a igra se u Adelajdu, nedelju dana pred Australian Open

„Australian Open je mnogo više of prvog Grand Slem turnira godine“, izjavio je izvršni direktor organizacije Tennis Australia, Kreg Tajli.
„Te četiri nedelje događaja na svetskom nivou, tokom leta tenisa u Australiji, označavaju početak globalnog godišnjeg sportskog kalendara. Veoma nam je drago što smo odnos sa kanalom Eurosport i Discovery grupom uzdigli na novi nivo.“

„Ljubitelji ovog sporta će sada moći da, na jednom mestu, slede uzbudljivo putovanje koje preduzimamo svake godine – od Brizbejna i Perta preko Sidneja i Adelajda, sa kulminacijom u Melburnu i Australian Openu. A pošto navika da se turniri prate preko nekoliko ekrana postaje sve češća, odluka da zanimljivi sadržaj bude dostupan i preko onlajn platformi je u srcu ovog novog dogovora. Mi ćemo isporučiti fanovima više sadržaja, koji će biti bolji nego ikada, bilo na terenu ili mimo njega, baš tamo i onda kada njima to odgovara.“

Ljubitelji tenisa će tokom 2016. godine moći da uživaju u sveobuhvatnom prenosu turnira Australian Open na kanalu Eurosport. Svi mečevi će biti dostupni uživo i preko onlajn platforme Eurosport Player, matične baze Eurosport kanala za onlajn prenose. Ovo je usledilo nakon prenosa Frenč i Ju-es Open turnira tokom 2015. godine, koji je uz poboljšan kvalitet, nove dodatne emisije napravljene uživo na internetu i rekordan broj terena dostupnih preko Eurosport Player platforme bio najbolji prenos ikada. Frenč Open turnir je imao rekordnu gledanost, i zabeležio najuspešniji dan turnira ikad emitovan preko francuskog Eurosport kanala, i najgledaniji teniski meč na britanskom Eurosport kanalu do sada.

Turnir Ju-Es Open 2015. godine je bio najuspešnijij u istoriji ovog kanala, zabeleživši, u odnosu na 2014. Godinu, rast gledanosti od 20 odsto širom Evrope. Žensko finale Italijanki je oborilo još jedan rekord, jer je 2,6 miliona gledalaca u Evropi pratilo trijumf Flavije Penete nad Robertom Vinči, što predstavlja najgledaniji meč Ju-Es Open turnira na kanalu Eurosport.


*Potpuno ekskluzivna prava važe od 2019.

Pogledaj vesti o: Australian Open