Ratni invalid četvrt veka pokušava da legalizuje objekte: Porušiću sve, smučilo mi se

S. B. M.

17. 09. 2015. u 13:33

Dragan Grgurević, invalid sa Čukarice, rešio da poruši objekte koje 25 godina pokušava da legalizuje. Stiglo mu da plati porez za pet godina unazad, a cena je 1.100 evra po metru kvadratnom

Ратни инвалид четврт века покушава да легализује објекте: Порушићу све, смучило ми се

Dragan Grgurović Foto N. Skenderija

IAKO je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović pre samo nekoliko dana najavila da će novim Nacrtom zakona o ozakonjenju objekata građanima biti omogućeno da bespravno sazidane objekte legalizuju po ceni nižoj 130 puta od sadašnje i to sa samo dva dokumenta, ima i onih koji su rešili da takve objekte sruše! Dragan Grgurović sa Čukarice odlučio je da stane na kraj svojim mukama i batali Sizifov posao.

- Sve mi se smučilo - priča Dragan. - Ratni sam invalid, ali nikada ništa od države nisam tražio. Sto puta sam podnosio zahteve za legalizaciju, pribavljao papire, plaćao takse, izvodio geometre. Ne tražim privilegije, već da znam na čemu sam.

Čašu žuči prelilo je rešenje o plaćanju poreza, koje mu je stiglo nedavno na kućnu adresu, na objekte koje pokušava već 25 godina da legalizuje.

- Neću da plaćam porez, 1.100 evra po kvadratu kao osnovicu, i to još pet godina unazad, pa da mi sruše sve. Hoću da znam na čemu sam i kada ću da dobijem papire. Ne želim da svojoj deci u amanet ostavim problem koji ja ne mogu da rešim četvrt veka! Sebi sam u zadnjem delu dvorišta sagradio lift i to dva metra pod zemljom da bih mogao da uđem u kuću, majci na prednjem delu kuće prostor gde može da izađe i popriča sa komšinicama pošto se teško kreće, a sinu prostor u dvorištu gde bi mogao da započne neki posao. I sve ću to da porušim!

Unajmio je radnike koji su već počeli sa rušenjem. I to će ga, kaže, koštati manje nego da plaća porez na nešto što još nije zvanično njegovo i za šta se ne zna da li će ikada biti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Лука

17.09.2015. 19:28

@Sasha Kovacevic - Горка истина г. Ковачевићу! Нажалост!

Milan

17.09.2015. 16:34

A sad se poziva da je ratni invalid, a kad je gradio objekte nije znao da je krivično delo građenje bez građevinske dozvole?!? Mislio je šta će to njemu, što da plaća?!? Samo mi koji plaćamo infostan,porez,GSP, građevinsku i upotrebnu dozvolu, tv pretplatu na kraju uvek ispadnemo budale, zar ne?!? A on je mnogo pametan!

Bratanac

17.09.2015. 20:18

@Milan - U opštini Čukarica postoji jedna privatna sportska hala izgrađena bez dozvole i delom na zemljištu jedne škole...Ali 2/3 vas koji plaćate infostan,porez,GSP, građevinsku i upotrebnu dozvolu, tv pretplatuto ne smeta da tog čoveka koji je formalni vlasnik smatrate "Legendom" (od UPPR-a valjda).A ratni invalidi su ipak dokazani "kriminalci"...

kole g

17.09.2015. 17:18

Nije ni mnogo za 25 godina, nakupilo se. Ako moram ja da plaćam izmišljeni porez na odvodnjavanje i tamo nekakvu Vučevićevu odžačarinu, a živim u stanu, onda ima i on da plati državi šta je dužan. Pazi, četvrt veka se baškari besplatno, pa to samo u Srbiji ima, a da je zakona, još bi se temelji srušili čim su izliveni.

Шева

17.09.2015. 18:17

У Шведској не смеш две цигле да саставиш без папира. Зато су уређена држава

Jugoslava Pravdic

18.09.2015. 00:00

@Шева - U Švedskoj, ratni vojni invalidi dobiju sve, čeka ih. I, mora da dobiju. Borili su se da bi drugi mirno spavali. Ovo je kao sa Milunkom Savić.

radenko

17.09.2015. 18:30

I[ak je ratni invalid.Lako ga je napadati dok je on ratovao mnogi ste bili u krevetu i krili se da vas ne uhapse i odvedu u rat.Pod ko zna cije skute ste se krili,Podrzavam coveka da ima pravde i zakona bes dinara bi sve bilo legalizovano.DRUZE AKO CITAS OVO MOLIM TE NE RUSI.POLAKO NE MOGU TI NISTA.POZDRAV DUG ZIVOT TI ZELIM.

kocnicari napretka

17.09.2015. 19:20

Ee pisem ja deset godina o ovome.Nema veceg zla od bg birokratije i urbanista.Nadam se da ce novi zaakon konacno satrti ove kocnicare Srbije i napretka i omoguciti dva miliona Srba da znaju na cemu su i krenu napred a samim tim i Srbija.Bojim se da ce opet pobediti interes bg muljatora, arhitekti,opstinara i ostalih koji imaju inters da se gusi legalizacija.

Аутохомофобија

18.09.2015. 10:59

@Patriota No1 - Какве везе има једно с другим?! Зашто баш "педери"? Зашто не, рецимо префербавање градских аутобуса?