Zanimljivo

Saznajte pravu istinu o ljubiteljima mačaka!

Objavljeno: 03.09.2015 | 16:31Izvor: Telegraf.rs

Ukoliko živite s mačkom (ili više njih), onda ćete se sigurno pronaći u ovom tekstu

Iako nije lepo generalizovati, ipak je moguće izdvojiti nekoliko stvari koje važe za većinu ljudi koji baš vole mačke.

Imaju otvoren um

Istraživanje objavljeno 2010. u časopisu “Anthrozoos” ukazuje na to da su ljubitelji mačaka skloniji istraživanju novih stvari i da su uglavnom znatiželjni. Ta karakteristika je takođe povezana sa umetničkom kreativnošću.

Ne smatraju se boljima od mačaka

Mačkoljupci poštuju mačke i teško im pada pomisao da te nezavisne i pametne životinje žive na putu. Često s vremenom počnu učestvovati u spasavanju mačaka i dobrotvornom radom u udruženjima za prava životinja. Spašene mačke su za njihove ljubitelje deo njihove porodice, pa se tako i odnose prema njima.

tumblr_nl7xzhEJqW1reubyfo1_540

Povučeni su i osetljivi

Mačke po prirodi nisu sklone povezivanju s drugim stvorenjima, a slično je i s njihovim vlasnicima. Mnogi vlasnici mačaka osobe su zadovoljne svojim povučenim životnim stilom. Takve osobe mogu biti savršeno opuštene u društvu, ali im je neophodna i njihova samoća.

tumblr_nlmp9wIUo41u8ntcpo1_500

Politički naginju levo

Nema sumnje da postoje mnogi konzervativci koji kod kuće imaju mačku, ali ipak većina njih su liberali. Situacija je obrnuta kad su u pitanju psi.

tumblr_nr4kz73yV41tyznpto1_500

Zahvalni su kad im mačka posvećuje pažnju

Mačke mnogim vlasnicima pružaju oslonac kad im je teško u životu. Osobe koje kod kuće imaju mačku zahvalne su svojim ljubimicama kad odvoje vreme za njih i smirujuće predu dok ih maze i kukaju im o svojim životnim problemima, prenosi TPortal.

tumblr_mpl4fqTUTt1sp9fcho1_400

Nikad ne napuštaju kuću, a da se ne očiste od dlaka

Bili pedantni ili ne, vlasnici mačaka će pre izlaska još jednom proveriti imaju li dlaka na odeći. Štaviše, s vremenom vlasnici mačaka znaju početi da liče na svoje ljubimice, jer im je lakše da kupe odeću na kojoj se dlake ne vidi, nego da se neprestano čiste.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u