NVO tvrdi da se iz Zoohigijene krijumčare psi

Organizacija Link plus iz Beograda saopštila je danas da će podneti prijave veterinarskoj inspekciji i policiji jer postoje indicije da pojedini rasni psi iz prihvatilišta u Novom Sadu na nezakonit način završavaju u inostranstvu.
Organizacija Link plus iz Beograda saopštila je danas da će podneti prijave veterinarskoj inspekciji i policiji jer postoje indicije da pojedini rasni psi iz prihvatilišta u Novom Sadu na nezakonit način završavaju u inostranstvu.

Link plus je naveo da su do sada u inostranstvu udomljene mnoge doge i stafordi iz novosadskog prihvatilišta kojim rukovodi Javno komunalno preduzeće Zoohigijena i veterina. Ta organizacija je navela da psi nisu mogli da napuste Srbiju na zakonit način.

Link plus je dodao da organizacija iz Nemačke koja navodno udomljava pse iz novosadskog prihvatilišta, na svom sajtu prikazuje i pse s bodljikavim ogrlicama, što asocira na njihovo zlostavljanje. Dodali su da postoje sumnje da je i rasna keruša kojoj su nadležni u JKP Zoohigijena i veterina prvo dali ime "Kokainka", pa je posle protesta javnosti nazvali "Nađa" takođe prokrijumčarena u Nemačku.

Direktor "Zoohigijene" Aleksandar Bursać kaže da su ti navodi neistine, dok za dotičnu organizaciju nikada nije čuo. "Psi se ne udomljavaju stranim građanima. Ukoliko je neki od naših udomljenih pasa završio u inostranstvu i tamo se prodaje, to treba da se ispita, a udomitelj da se kazni", kaže Bursać.
  • Silja

    04.09.2015 11:08
    SPANS je cutao dok je Cistoca 2011.godine masovno ubijala pse na najgori moguci nacin.
    Tada im to nije smetalo. Cutali su. Sada laju.
    Zasto? Onda je bilo bolje?
  • ns ja

    04.09.2015 07:44
    ALI NE KAPIRAM
    Šta ima da ih krijumčare, neka ih lepo legalno izvoze pod hitno!!! Razni glupavi zakoni su usvojeni, odmah da se usvoji ZAkon o izvozu odbačenih, napuštenih i ničijih pasa lutalica!! EJ!? Ma i cesiju/vezanu kupovinu šta god da dodaju: uz jednog rasnog da moraju da prihvate i uvezu i jednog avlijanera pride!!! Ljudi da li smo mi normalni ovde?? Pa ne možeš proći Limanom IV od udruženih čopora pasa lutalica, a neka NVO ČU(!?) se buni što se odbačeni(!) napušteni(!!) i ulici prepušteni(!!!) psi krijumčare u inostranstvo???!!! Pohapsiti vlasnike koji su ih pustili na ulicu, i taj Zakon doneti pod hitno: o nemilosrdnom progonu nesavesnih vlasnika! Znači svako ko primi na sebe da ima životinju, da je krivično i materijalno odgovoran za nju do kraja njenog života!!!Tek tada će psa imati onaj koji ga iskreno želi i voli, a ne svako razmaženo derište!





  • 04.09.2015 07:24
    I šta kažete, kakva je klopa po kineskim restoranima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti