SKANDAL U BEČKOJ BOLNICI: Miš izujedao pacijenta!
Foto: Printscreen Krone.at

POSTAVLJENE MIŠOLOVKE

SKANDAL U BEČKOJ BOLNICI: Miš izujedao pacijenta!

Austrija -
Uprava bečkih bolnica (KAV) žali zbog ovog slučaja, ali i naglašava da još nije sasvim sigurno da li je reč zaista o mišu

BEČ - Nedopustiv skandal izbio je u novom domu za negu starih i teško obolelih pacijenata, koji se nalazi u sklopu velike, moderne bečke bolnice SMZ-ost u 22. bečkoj opštini (Donaustadt).

Javnost je sada saznala da je 26. avgusta ujutro jednog pacijenta, kako se sumnja, miš na nekoliko mesta ugrizao za desnu potkolenicu. U ovom domu stanuju i leče se ljudi koji imaju dugotrajnije plućne bolesti, pacijenti koji moraju biti priključeni na aparate za disanje, oni koji se nalaze u budnoj komi i neki drugi.

Pacijent kog je izujedao miš leči se od bolesti pluća i vezan je za krevet. U internom izveštaju, čije delove je danas objavio bečki visokotiražni tabloid Kronen Cajtung (Kronen Zeitung), piše da je ustanovljeno da pacijent ima "više ozleda od ugriza, koji nisu upaljeni", te da je "naručena profilaksa tetanusa i besnila". Komisija je fotografisala tragove ugriza na nozi i o tome obavestila upravu kuće.

Na licu mesta se pojavio i istrebljivač gamadi, i glodara. Lovac na miševe je postavio pet mišolovki na odelenju na kojem leži ugrizima ozleđeni pacijent. Uprava bečkih bolnica (KAV) žali zbog ovog slučaja, ali i naglašava da još nije sasvim sigurno da li je reč zaista o mišu.

Ipak, u izveštaju piše da "neko od personala u krevetu bolničke sobe video miša". Ako je zaista reč o ovoj životinji, reč je o opreznom i lukavom mišu. Od 26. avgusta do danas niko u ovom bolničkom domu nije primetio niti jednog miša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track