Svi bez sirijskog pasoša moraju van Budimpešte?

Prema nezvaničnim informacijama, mađarska policija bi sve bez sirijskog pasoša mogla da na silu sprovede iz Budimpešte, javlja novinar B92 s mesta zbivanja.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

20:25

Default images

Izbeglice bi u tom slučaju bile prebačene do prihvatnih centara u Debrecinu. Osim toga, ispred železničke stanice u Budimpešti nema promena.

Osim toga, prema rečima nekolicine Sirijaca, policija je ranije danas po okolnim ulicama Budimpešte kupila određene njihove sunarodnike i odvodila ih u prihvatne centre.

Međutim i to, kao i informaciju o sprovođenju svih bez sirijskog pasoša, niko još nije potvrdio.

Reporter B92 sa mesta zbivanja navodi da se u glavnom gradu Mađarske nešto dešava, više policije je na ulicama nego prethodnih dana, a u grupama se šetaju i po okolnim ulicama.
Kako kaže, vidi se da se nešto dešava i među izbeglicama, situacija je napeta, čekaju šta će se dogoditi. Inače, izbeglice su u Budimpeštu pristizale čitavog dana i sada ih je tamo nekoliko hiljada.

Takođe, Mađari su ispred zapadne železničke stanice održali protest protiv vlade i u znak podrške izbeglicama.

Građani i dalje pomažu, ima ljudi koji sami donose hranu i vodu, kao i organizacija koje to rade svakog dana.

Novinar B92 navodi da su prizori dece koja se otimaju oko voća koje su doneli pripadnici tih organizacija veoma uznemirujući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: