FEDERER: Đoković me nije učinio boljim igračem kao što je Nadal
Foto: Fonet

Rodžerov ritern

FEDERER: Đoković me nije učinio boljim igračem kao što je Nadal

Tenis -
Švajcarac se složio sa Novakovom konstatacijom da ljuti rivali teraju jedni druge da napreduju, ali ga izbacio sa liste zaslužnih za svoj uspon

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nedavno je izjavio da kod rivalstva sa Rodžerom Federerom posebno voli to što jedan drugog teraju da budu bolji igrači.

Švajcarac je upitan da li misli isto.

"Naravno da je kroz moju karijeru bilo više rivala koji su me terali da shvatim da neke elemente igre moram da popravim", rekao je Federer.

Vlasnik 17 gren slem titula naveo je primere:

"Lejton Hjuit i Andre Agasi su tako dobro igrali sa osnovne linije da su me naveli da mislim da sam mnogo loš u tom segmentu. Zato sam moramo da radim na tome, napredujem i konačno im se suprotstavim. Pit Sampras je od pravljenja pritiska na protivnika servis-volej igrom napravio umetnost".

Federer se onda zaustavio na bližoj prošlosti.

"Što se igrača novije generacije tiče, Rafa Nadal je više nego iko 'izazivao' moj bekhend. Time me je učinio boljim igračem. Svedočio sam i usponu Novaka Đokovića, ali nemam osećaj da sam morao da prilagođavam svoju igru njemu kao što sam Nadalu. Uprkos tome, Novak mi je uvek težak rival", zaključio je Rodžer Federer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track