Srbija

Sreda, 02.09.2015.

14:42

Poreska uprava obara rekorde

Poreska uprava Srbije je u avgustu 2015. ukupno naplatila 60,5 milijardi dinara poreza, što je skoro pet milijardi dinara više od planiranog iznosa.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Thinkstock

Kako se ističe, Poreska uprava je proteklog meseca ostvarila najveću naplatu poreza od početka 2015. godine.

"Ukupan indeks naplate u avgustu iznosi 108,7, i nastao je kao rezultat naplate koja je poboljšana i u naplati poreza na dohodak, ; poreza na dodatu vrednost kao i naplati akciza. Jedino je porez na dobit preduzeća realizovan je na približno planiranom nivou, dok su svi ostali segmenti značajno viši", precizira Poreska uprava.

U saopštenju se ističe da je ukupna naplata poreza u avgustu 2015. godine u odnosu na isti mesec pre godinu dana viša za 11,1 milijardu dinara, odnosno 22 odsto.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković je izjavila da takav porast naplate vidi i kao interni rezultat rada zaposlenih, ali i kao rast poverenja poreskih obveznika u Poresku upravu kao instituciju.

"Nastavićemo sa aktivnostima ujednačavanja poreskog tretmana prema svim obveznicima jer smatram da je to pravi put za sticanje poverenja svih obveznika i dalji rast ukupne naplate. Takođe, nastavićemo sa intenzivnim aktivnostima na naplati poreza ali i pooštravanju fiskalne discipline i u budućem periodu", istakla je Markovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Podeli: