02. septembar  2015. 14.40  | Izvor: Beta

Ćurčić: Mladima dati šansu u A timu

BEOGRAD -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je nacionalnom timu potrebna "sveža krv" i drugačiji pristup obavezama.

"Svetski prvaci iz Novog Zelanda, prvaci Evrope iz Litvanije i učesnici Evropskog prvenstva u Češkoj zaslužuju da dobiju šansu i u A timu. Nama je potrebna sveža krv i drugačiji pristup obavezama u reprezentaciji", rekao je Ćurčić u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Ćurčić je kao primarne ciljeve do kraja godine istakao popravljanje utiska iz kvalifikacija i odrađivanje baze igrača za naredni period.

"To iziskuje proveru nekih mlađih fudbalera za koje smatramo da su budućnost srpskog fudbala. Red je da damo priliku nekim talentovanim momcima da iskažu svoj potencijal i u A reprezentaciji, kao što su to učinili u omladinskoj i mladoj selekciji", kazao je Ćurčić.

On je kazao da predstojeće četiri utakmice do kraja godine nisu nevažne.

"Iz mnogo apspekata su to bitne utakmice. Imaćemo i dve provere u novembru. Ali, mi već sada moramo da mislimo i na ono što nas očekuje za godinu dana kada počinju nove kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. U tom novom takmičenju treba da pokažemo stvarne vrednosti i iskažemo sav potencijal srpskog fudbala", kazao je selektor.

Prema njegovim rečima, pobeda je imperativ u predstojećem kvalifikacionom susretu sa Jermenijom, kako bi se kroz dobru igru i rezultat postavio temelj za buduće nastupe.

Srbija će u petak u Novom Sadu pred praznim tribinama dočekati Jermeniju, a potom će u ponedeljak u Bordou igrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom.

Tagovi
Srodne vesti