Besplatna sterilizacija napuštenih pasa u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvorio je juče privatnu veterinarsku stanicu "Đura vet" u kojoj će se obavljati besplatna sterilizacija napuštenih životinja.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

13:45

Default images
Foto: Thinkstock

U prihvatilištu koje se nalazi u selu Turekovac kod Leskovca trenutno se nalazi preko 400 napuštenih pasa od kojih su više od polovine ženke.

"Veterinari iz ove veterinarske stanice su obećali da će izvršiti i kastraciju mužjaka, kao i ovariohisterektomiju svih ženki u prihvatilištu. Time će grad uštedeti još pola miliona dinara koliko smo otprilike i odvojili za sterilizaciju 166 ženki u azilu", kazao je Cvetanović za Jugmediju i dodao da je lokalna samouprava uložila u ovu stanicu 600 hiljada dinara.

U ovoj veterinarskoj stanici obavljaće se i vakcinacija i čipovanje napuštenih pasa koji su smešteni u prihvatilištu. Kako lokalna samouprava najavljuje do kraja godine u blizini deponije Željkovac trebalo bi da bude sagrađen i azil za pse.

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: