01. septembar  2015. 16.16  | Izvor: FoNet

Kampanja DSS i Dveri protiv prodaje Telekoma

BEOGRAD -

Demokratska stranka Srbije (DSS) i Srpski pokret Dveri počeli su danas prikupljane potpisa protiv prodaje kompanije Telekom, "ključnog" privrednog resursa, i najavili za 26. septembar skup i šetnju u Beogradu protiv vlasti, kao početak predizborne kampanje povodom vanrednih izbora, koje očekuju uskoro na svim nivoima.

Prodaja Telekoma je simbolična prodaja poslednjih ostataka naše samostalnosti i razvojnih šansi domaće privrede, rekao je predsednik Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare u Ulici kneza Mihaila, ispred štanda gde je organizovano prikupljanje potpisa protiv prodaje Telekoma.

Obradović je izjavio da u parlamentu nema razlike između politike vladajuće Srpske napredne stranke i opozicione Demokratske stranke, koja je svojevremeno prodavala Telekom.

Jedina prava opozicija i alternativa vlasti se nalazi u redovima patriotskog bloka - DSS, Srpskog pokreta Dveri i grupe najistaknutijih srpskih intelektualaca, rekao je Obradović.

Pozivam sve protivnike vlasti, koji su nezadovoljni smanjenjem plata i penzija, povećanjem poreza i struje, izneverenim predizbornim očekivanjima, da nam se pridruže na velikom narodnom protestu, izjavio je Obradović, navodeći da će se tada videti lice nove srpske opozicije i alternativa "pogubnoj politici".

Predsednik DSS Sanda Rašković Ivić je ocenila da bi prodaja Telekoma bila "suluda".

Dovela bi do otpuštanja, predstavljala bezbednosni problem, jer preko Telekoma ide komunikacija vojske i policije, dok bi mladi stručnjaci izgubili podršku u usavršavanju koju im ta kompanija sada pruža, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Naša grupa kaže - dosta sa pljačkom, ponižavanjem i porobljavanjem Srbije. Uverena sam da ćemo osujetiti prodaju Telekoma, izjavila je Sanda Rašković Ivić, optužujući vlast da namerava da od Srbije napravi koloniju.

Dveri i DSS su saopštile da će potpise za peticiju protiv prodaje Telekoma prikupljati širom Srbije i zatim ih pridružiti potpisima takve peticije koju su ranije pokrenuli "reprezentativni sindikati i udruženja na nivou Telekoma".

Srodne vesti

Broj komentara: 4

NS  01. 09. 2015. | 18:41
Jel vas neko nešto pitao? NIJE! Koga još zanima vaše mišljenje onda?
joca  01. 09. 2015. | 19:24
lako je davati populisticke izjave,kada ste i sami svesni da je trzisna vrednost Telekoma na trzistu kapitala svakim danom sve manja,jer mu tehnologija zastareva.Bolje da ga prodamo sada i dovedemo invenstitora koji ce doneti kapital i tehnologiju,nego ga za koju godinu gasiti ili dati dzabe.
Anika  02. 09. 2015. | 02:07
DSS i pokret Dveri mu dodju kao neki prirodni saveznici, njihove ideje pripadaju proslosti. Telekom nece biti prodat ako se ne postigne dobra cena.
sta te bole  05. 09. 2015. | 00:54
Smanjuje se broj mesta za te nesposobne sto skacu iz fotelje u fotelju ostaje vam samo medicina elektrodistribucija i murija i naravno sume sto vam zagarantovano ustavom. Pa nakon sto privatni sektor izdominira i te ostale javne institucije cete zavrsiti tamo de vam je i mesto u muriji i po sumama de pola njih ni test inteligencije nije proslo. Pa tamo kradite.