Capital.ba

Vlasnicima besplatnih akcija NIS-a uplaćene dividende

31.08.2015. / 17:37

nisBEOGRAD, Centralni registar hartija od vrijednosti danas je uplatio dividendu svim građanima koji su na dan 13. juna 2015. godine posjedovali besplatne akcije Naftne industrije Srbija (NIS).

Dividende će dobiti 2,17 miliona građana, saopštila je Poštanska štedionica Beograd.
Neto iznos dividende je 39,82 dinara po akciji, odnosno 199,11 dinara za pet besplatnih akcija NIS a.d. Novi Sad.
Većinski akcionar NIS-a je ruska kompanija Gaspromnjeft sa 56,15 odsto akcija, Republika Srbija ima 29,87 odsto akcija, a ostali manjinski akcionari 13,98 odsto.
Iz NIS-a je saopšteno da je Republika Srbija 13. juna posjedovala 48.712.049 akcija NIS-a, pa na osnovu odluke Skupštine akcionara, dividenda koja joj se isplaćuje za 2014. godinu iznosi 2,28 milijardi dinara.
Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko je istakao da, uprkos nepovoljnim trendovima, ta kompanija nije promjenila politiku dividendi i da su u NIS-u ponosni što već treću godinu zaredom pokazuju da su siguran izvor prihoda za svoje akcionare.
“Sve to je moguće zahvaljujući velikim naporima koje ulažemo u program povećanja operativne efikasnosti. Ovim programom smo zadržali profitabilnost kompanije, a najveću ulogu u tome imaju naši zaposleni koji gotovo svakodnevno daju predloge za poboljšanje poslovanja i time doprinose uspešnosti ovog programa“, rekao je Kravčenko. Tanjug, Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!