PETRONIJEVIĆ: Do kraja 2015 još 4 projekta značajna za Beograd
Foto: Beoinfo

Novac obezbeđen većom napalatom

PETRONIJEVIĆ: Do kraja 2015 još 4 projekta značajna za Beograd

Beograd -
Radi se o izgradnji kolektora na Dobanovačkom putu u Zemunu, parkinga kod Instituta za majku i dete u Novom Beogradu, kao i dve nove saobraćajnice na Zvezdari, ukupne vrednosti 172,2 miliona dinara, kaže član Gradskog veća

BEOGRAD - Dobrim poslovanjem Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i Sekretarijata za urbanizam, Grad Beograd će do kraja godine realizovati još četiri infrastrukturna projekta, najavio je danas član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

On je objasnio da se radi o izgradnji kolektora na Dobanovačkom putu u Zemunu, parkinga kod Instituta za majku i dete u Novom Beogradu, kao i dve nove saobraćajnice na Zvezdari, ukupne vrednosti 172,2 miliona dinara.

"Većom naplatom uspeli smo da obezbedimo značajna sredstva, koja će biti utrošena u neodostajuću infrastrukturu o kojoj godinama niko nije vodio računa", rekao je Petronijević za Studio B.

Kako je naveo, izgradnjom parking prostora na nekoliko lokacija na Novom Beogradu, sa Sekretarijatom za saobraćaj počinje da se rešava problem nedostajućeg parking prostora kod Arene, u Bulevaru Zorana Đinđića i kod Instituta za majku i dete, gde se, kako je istakao, godinama gradilo bez odgovarajućeg prostora za parkiranje vozila.

Petronijević je podsetio da se u gradsku kasu sliva sve više novca s obzirom da se građevinske dozvole izdaju za 28 dana, samim tim se i brže vrši naplata.

Takođe, kako je istakao, javna preduzeća, domaćinskim poslovanjem ostvaruju sve veću dobit, zbog čega je Grad u mogućnosti da ulaže i popravlja sve one stvari koje se nisu godinama radile u Beogradu.

On je istakao da će se u buduće voditi računa i o širini ulice, trotoara i parking prostora, a ti standardi će biti primenjeni i na saobraćajnice koje kreću da se rade u opštini Zvezdara, u delu mesne zajednice Severni bulevar i na Mirijevu.

"Bitno je da ova gradska vlast ima plan, koji će da sprovodi korak po korak kako bi svi građani prestonice, posebno oni na rubnim opštinama imali uslove za život u skladu sa 21. vekom. A ne da nemaju kišnu ili fekalnu kanalizaciju, kao što to sada slučaj na Ledinama ili zemljani put, kao što je to slučaj u Velikom Mokrom Lugu", rekao je Petronijević.

On je istakao da je Grad Beograd potpuno renovirao OŠ "Ivan Goran Kovačić" koja će 1. septembra ponovo primiti 732 učenika, dok, kako je rekao, opština Zvezdara,"lepeći plakate", kaže da je to njena inicijativa

"Grad Beograd je pokrenuo ovaj projekat na predlog roditelja čija deca pohađaju ovu školu koji su se obratili opštinskom odboru Srpske napredne stranke na Zvezdari.

Mnogo je bolje da se u opštini Zvezdara ugledaju na opštinu Voždovac i kupe rančeve za sve đake prvake ili bar pet lopti za jednu fiskulturnu salu nego što troše novac na plakate", rekao je Petronijević.

On je naglasio da je vrednost radova, koji su počeli pre sedam meseci i završeni na vreme - 115 miliona dinara. "Škola je potpuno rekonstruisana i sanirane su sve površine u učionicama i hodnicima, atrijum, fiskulturna sala i uređeno je dvorište škole", rekao je Petronijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track