Uhapšena i peta osoba za masovno krijumčarenje izbeglica

Mađarska policija uhapsila je petu osobu koja se povezuje sa pronalaskom više od 70 mrtvih izbeglica u napuštenom kamionu-hladnjači na autoputu u Austriji.
Mađarska policija uhapsila je petu osobu koja se povezuje sa pronalaskom više od 70 mrtvih izbeglica u napuštenom kamionu-hladnjači na autoputu u Austriji.

Policija je navela da je u pitanju još jedan, četvrti, bugarski državljanin, koji se ispituje zbog sumnje da je počinio krivično delo krijumčarenja ljudi. Novoosumnjičeni je uhapšen kasno sinoć.

Četvorica osumnjičenih trgovaca ljudima izjasnili su se, pred sudom u Mađarskoj, da se ne osećaju krivim za smrt izbeglica čija tela su pronađena u četvrtak u Austriji. Pročitajte njihove izjave OVDE.

Krijumčari će ostati u pritvoru u Mađarskoj, mada policija veruje da su uhvaćeni trgovci ljudima koji su se juče pojavili pred sudom u Kečkemetu, nižeg ranga jedne od brojnih beskrupulozni bandi koje transportuju imigrante u zamenu za, ponekad, veoma velike sume novca.

Uhapšena četvorka, od koji su trojica Bugara, jedan star 29, drugi 30 i treći 50 godina, kao i četvrti Avganistanac od 28 godina, ostaće u pritvoru do 29. septembra, pošto su u mađarskom tužilaštvu rekli da se osumnjičeni suočavaju sa optužbama za krijumčarenje ljudi, mučenje i ostvarivanje finansijske koristi.

Mađarska policija je prvo privela sedam osumnjičenih, od kojih je četvoricu uhapsila - trojicu Bugara i jednog Avganistanca. Kamion hladnjaca sa telima 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece, pronađen je na auto-putu kod austrijskog mesta Parndorf, pošto je hladnjača od 7,5 tona u sredu krenula iz Budimpešte, prešla mađarsko-austrijskoj granici i u četvrtak kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na auto-putu.

U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, policija je kontrolisala pošto je dugo stajao u zaustavnoj traci kada su pronađenja tela mrtvih izbeglica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.