Mali: Prioritet da se Beograd spusti na reke

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je na otvaranju Karnevala brodova da će prioritet u narednom periodu biti da se Beograd "spusti" na reke.

Izvor: B92

Subota, 29.08.2015.

22:08

Default images
Foto: Tanjug

"Prioritet u narednom periodu biće da ulepšamo promenadu i da krenemo u izgradnju 'Beograda na vodi'. Takođe da u buduće organizujemo veći broj ovakvih i sličnih manifestacija, kako bi smo ugostili što veći broj turista, a stanovnicima Beograda omogućili da više uživaju na obalama Save i Dunava", rekao je Mali, prenosi gradska služba za informisanje.

Gradonačelnik je rekao da je od početka godine zabeleženo 14 odsto više turista nego prošle, a za 22 odsto povećan je broj noćenja.

Jedanaesti "Beogradski karneval brodova" počeo je večeras na Savskom pristaništu pod sloganom "Zabava je na vodi", a tu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručivši da je karneval brodova prilika da se pošalje lepa slika Beograda u svet.

Međutim, iz inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" su saopštili da im je rečna policija na karnevalu oduzela je natpis i privremeno im zabranila vožnju u defileu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: