Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
49
Petak 28.08.2015.
08:19
D. Dekić - Vesti A

Još jedan nož u leđa u Srbiji

Parafiranje sporazuma o razgraničenju Podgorice sa Prištinom koji su neke crnogorske opozicione snage nazvale "istorijskom sramotom", u Beogradu je naišlo na potpuni muk.

Arhiva
Crna Gora je požurila da granice sa Kosovom ozvaniči

Crna Gora je požurila da granice sa Kosovom ozvaniči pre nego što je to učinila sa Srbijom, a da sve bude još čudnije, novi šamar Podgorice stigao je u momentu kada su, kako se čuje od vlasti iz obe zemlje, odnosi najbolji od momenta raspada državne zajednice SCG.

Odnosi su, komentariše lider pokreta Dveri Boško Obradović, "nikad bolji na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori" koji, kako ističe, trpi sve vrste diskriminacije, od jezičkih i verskih do toga da ne mogu da rade u državnoj administraciji.

- Beograd sve toleriše, nazivajući tu vrstu katastrofalnog odnosa odličnim. Tako je i sa ovim potezom razgraničavanja, ali sam uveren da srpske vlasti ćute jer nešto slično rade sa Prištinom u Briselu - naveo je Obradović za "Vesti".

Oštro je reagovao Milan Knežević iz opozicionog Demokratskog fronta Crne Gore ocenivši da je u pitanju veleizdaja interesa Crne Gore i Srbije.

- Taj potpis o tzv. razgraničenju sa tzv. državom Kosovo još je jedna od istorijskih sramota zvanične Crne Gore kojom se zabija nož u leđa bratskoj Srbiji u momentu kada se Beograd kroz briselske pregovore bori za minimum funkcionisanja Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Knežević za Radio Slobodnu Evropu.

On je podsetio na ranije poteze Podgorice o priznanju Kosova i proglašenju Hašima Tačija za počasnog građanina Ulcinja.

Na crnogorsko priznanje Kosova 2008, Srbija je oštro reagovala proterivanjem tadašnje ambasadorke Anke Vojvodić. Potom su reakcije Beograda na poteze Podgorice bile sve bleđe, pa su izostale i kada je Crna Gora otvorila ambasadu u Prištini.

Ćuti li opozicija?

- Srpska opozicija ne ćuti na ovaj korak Podgorice, već ne može da stigne da komentariše deset stvari u jednom danu na koje treba reagovati: od ovog neprijateljskog akta do problema sa migrantima, a najavljuje se i gej parada, pa prodaja Telekoma. Ne stižemo da se o svemu oglasimo - objašnjava Boško Obradović.

POVEZANE VESTI

Petak 28.08.2015. 08:44
a šta drugo očekivati od šiptogoraca?
Petak 28.08.2015. 08:54
Ne vidim u čemu je problem . Kada su priznali Kosovo zašto ne bi priznali i granice sa Kosovom ? Druga je stvar što mi Crnogorce poštujemo i doživljavamo kao svoje to niti su bili niti će biti . Sva dešavanja posle raspada SFRJ pokazuju da su nas Crnogorci "voleli i poštovali" koliko i Hrvati samo su Hrvati u svojoj mržnji bili otvoreni i direktni dok su Crnogorci to isto radili uvijeo . Da bi vratili dostojanstvo Srbiji i Srpskom narodu potrebno je srušiti iizzdajnike i špijune koji danas vode Srbiju . Ništa bez revolucije u Srbiji ...
Petak 28.08.2015. 10:47
Не могу да верујем својим очима . Пре 15 година мислили су једно а сада друго мисле .smoki , decooo , svi kao jedan za srbiju , pravdaa , Srpska narodna Odbrana пре 15 година су сви заокружили ДОС а сада друго мисле .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online