Lepota

Ljubav

Vinova loza za kosu i oči: Starinski trik!

Starinski trik! Oni koji imaju vinovu lozu u dvorištu su sigurno primetili kako iz stabljika, kada ih orezuju, curi bistra tečnost. Vinova loza za kosu i oči!

Vinova loza za kosu i oči: Starinski trik! Svet Plus



Korisno je skupljati taj "nektar" i to se uglavnom radi u proleće ali i ponavlja u toku godine. Vi možete i sada zarezati stabljičicu loze i sakupljati tečnost za negu kose. O čemu se tačno radi?

Ovaj savet nam je ostao od naših baka. Tečnost dobijena iz stabljika loze odlična je ukoliko imate problema sa kosom, vrlo oštećena , beživotna, suva ili hemijski tretirana kosa, te protiv opadanja kose.

Potrebno je samo da zarežete lozu, stavite posudice i sačekate da se napune. Tečnost je bez mirisa i gotovo bez boje (ili malo žućkasta), a najbolje je koristiti svežu i to tako što je utrljate na teme i na dlaku i ostavite da deluje neko vreme. Ponavljajte dva puta na dan. Prema nekim tvrdnjama od toga kosa raste brže, zdravija je, podmlađena i mnogo će manje opadati. Poželjno je da postupak ponavljate deset dana.

Stari ljudi tvrde da je ova tečnost odlična i za uklanjanje lišajeva (za samo nekoliko dana nestaju), protiv psorijaze, za negu kože, ali i protiv peruti. Sok iz stabljike vinove loze dobar je i za lečenje umornih, upaljenih i nateklih očiju. Čuvajte ga u flašicama i tri puta na dan (ujutro, u podne i uveče) stavljajte obloge sa ovim sokom.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>