Читај ми!

DS: Zašto se privatizuju "Telekom" i Aerodrom?

Demokratska stranka upitala je premijera Srbije Aleksandra Vučića zbog čega se insistira na privatizaciji "Telekoma Srbije" i Aerodroma "Nikola Tesla" kada te kompanije posluju dobro, posebno imajući u vidu da je pre nekoliko dana najavio investiciono ulaganje od više od 20 miliona evra.

"Dakle, ako je Aerodrom sposoban da investiciono ulaže, zbog čega je potrebna njegova prodaja?", pitaju demokrate premijera, a prenosi Tanjug.

Demokrate smatraju da je potrebno odmah utvrditi da li Vlada Srbije upravlja u ime Srbije kapitalom države u privrednim društvima ili je taj posao usled vlastite nesposobnosti poverila strancima, odnosno međunarodnim institucijama.

Demokrate su u saopštenju navele da je premijer u više navrata optužio svoje koalicione partnere u aktuelnoj i prethodnoj vladi, za programe koji su u prethodnom periodu sprovođeni na nivou grada Beograda, "nazvavši ih idiotima".

"Pomoć penzionerima je dodeljivana uz punu podršku PUPS-a, koji je tada činio vlast u Beogradu. Bilo bi izuzetno korisno saznati da li je PUPS pogrešio kada je stao iza programa pomoći ugroženim kategorijama Beograđana ili kada je glasao za umanjenje penzija od 10 odsto. Prethodno pitanje je od značaja kako bi se nedvojbeno utvrdilo na koga je premijer mislio kada je imenovao idiote iz prethodne vlasti", ističu demokrate.

Navode i da premijer Vučić, kada su u pitanju preduzeća u restrukturiranju, treba da se obrati nekadašnjim kadrovima G17 plus, a sada zaposlenima u ministarstvima, budući da su oni bili nadležni za resor privrede i privatizacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво