Trideseta, jubilarna tradicionalna manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu samo što nije, ringišpili su postavljeni, pivarski štandovi se montiraju a gradski trgovi uređuju uoči najznačajnije zrenjaninske turističke manifestacije. Goste i domaćine očekuje 25 vrsta piva jer su svoje učešće najavile Apatinska pivara, Zaječarska, Štajger iz Slovačke, Carlsberg i Hajneken.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Organizacioni odbor manifestacije najavio je muzički deo programa, koji svake godine privuče značajan broj posetilaca i gostiju.

– Trideseti put organizuje se jedna ovako velika manifestacija, za koju se trudimo da bude značajna na nivou cele zemlje. Vođeni tom ambicijom ove godine smo pripremili i takav program, dovodimo poznate pevače i očekujemo pola miliona gostiju – najavio je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

Jubilarni Dani piva održavaju se od 26. do 30. avgusta. Programi „Dana piva“ održavaće se istovremeno na dva trga, na Žitnom trgu, kao prethodnih godina, i na renoviranom Trgu slobode. Na Žitnom trgu od 26. do 30. avgusta nastupiće Amadeus bend, Mamba blek, Yu grupa, Loko bend, Kerber, Inspektor Blaža, Generacija 5 i trubači, dok će na Trgu slobode koncerte održati zrenjaninska filharmonija, Ceca, Željko Joksimović i Zvonko Bogdan. Sve počinje u utorak 25. avgusta, kada kreće tradicionalna povorka fijakera, takozvanih pozivara koji dele besplatno pivo i pozivaju građane na slavlje. Svečano otvaranje najavljeno je za sredu, 26. avgusta na Žitnom trgu, gde je za 21 čas planiran vatromet. Na istoj bini već prve večeri počinje tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva, što je i jedina preostala karika koja današnju manifestaciju povezuje sa prvobitnom, onom koja je osnovana u čast piva i pivarstva. Da, pivo se proizvodilo u Zrenjaninu, a pored njega i čuveni Tut-gut. U Gradskoj bašti održavaće se dramske večeri, bina na Trgu dr Zorana Đinđića rezervisana je za folklor, Gimnazijska ulica ponudiće program za decu sa predstavama, animacijama i promocijom sporta, na parkingu Prevlaka je dečiji zabavni park, Na Motelu će biti održana fijakerijada, u sportskom centru „Partizan“ izložba pasa, u sportskoj hali Medison održaće se sajam inovacija Inocoop, u teniskom klubu Galeb turnir veterana, u hotelu Vojvodina otvoreno prvenstvo Vojvodine u preferansu, takmičiće se strelci, kajakaši, održaće se regata na Tisi, a planiran je i turnir kadeta u vaterpolu na jezeru kod Kulturnog centra. Kulturni centar pripremio je rok festival, Narodni muzej izložbu o Miki Antiću i izložbu o nacionalnom parku Fruška gora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari