SUNCE ČINI LICE STARIJIM: Ali uz naših deset saveta spasićete se bora!
Foto: Profimedia

SUNCE ČINI LICE STARIJIM: Ali uz naših deset saveta spasićete se bora!

Ostali sportovi -

Kako bi lice zadržalo mladalački izgled, treba ga zaštiti od štetnog UV zračenja, evo kako!

Štetno sunčevo zračenje se sve više pominje u medijima, ali insistira se na njegovom uticaju na celu planetu. Ipak, negativni UV indeks oseti svaki čovek ponaosob i to na koži svog lica. Pored fleka i bubuljica od sunca kao alergijske reakcije, koža i ubrzano stari. Nastaju duboke bore koje su noćna mora! Uz naših deset saveta lice ostaje zaštićeno i negovano u godinama koje slede.

Kako sunce čini lice starijim?

UV zraci prodiru kroz zaštitnu barijeru kože i dopiru do dubljih slojeva, prodirući u unutrašnjost ćelija lica. Do tada, ćelije su proizvodile protein koji čini lice elastičnim i nežnim na dodir. Kako bi se zaštitilo od negativnog zračenja proizvodi melanin, koji čini ten preplanulim. Velika količina melanina delimično štiti kožu, ali kako fale drugi proteini lice postaje dehidrirano. Koža nema dovoljno vode i teži za hidratacijom, postaje suva i gubi elastičnost. Pojavljuju se sitne bore oko očiju i usana, a u kasnijim godinama duboke bore na čelu!

Nije samo sunčanje štetno uzrok novih bora na licu! Ljudi širom sveta izbegavaju sunčanje na plažama, uživajući u hladovini. Ipak, duboke bore i dalje se pojavljuju! Kako je to moguće?

U kućama i kancelarijama telo se susreće sa jakim zracima sunca, kroz prozore. Ukoliko nema adekvatnih zavesa, sunčeva svetlost će smetati očima tako da tera lice na grube pokrete mrštenja. Svakodnevno mrštenje stvara duboke bore između obrva i bore na čelu, koje čine čitavo lice desetak godina starijim!

Krema protiv bora kao oružje!

Pravilnom negom lica ćelije će se doslovno razbuditi i pokrenuti, tako da proizvode veće količine proteina i povećaju elastičnost lica. Uz vitamine i minerale, prirodna krema protiv bora, učiniće da lice postane jače i otpornije na spoljašnje uticaje. Bore će se redovnom upotrebom popuniti, tako da lice izgleda nekoliko godina mlađe.

Kreme sa UV faktorom odnosno zaštitom od negativnog svetlosnog zračenja neophodne su licu leti. Stvaraju dodatnu potporu na površini kože, odnosno zaštitnu barijeru. Zadržavaju negativne zrake na površini lica i sprečavaju njihov ulazak u dublje slojeve kože. Trenutno štite lice od jakih oštećenja i nastanka dubokih bora.

Ipak, neće potpuno sačuvati tanku kožu oko očiju! Zato nam treba ovo!

Naočare za sunce sprečavaju mrštenje

Naočare za sunce štite oči od oštećenja, tako da vid ostaje oštar tokom četrdesetih godina života. Šta je sa borama? Stručnjaci navode da je koža oko očiju izuzetno tanka tako da je svaki spoljašnji uticaj nadražuje. U tridesetim se polako pojavljuju bore oko očiju, koje lice čine umornim. Svetlost tera oči da se skupe, tako da mišići konstatno rade i drže kapke na pola. Kada kažemo svetlost, mislimo na dnevnu ali i svetlost sa ekrana kompjutera i mobilnih telefona. Sva ta svetlost umara oči i primorava ih da se skupe, a kao rezultat nastaju bore i podočnjaci!

Jedino rešenje za svetlost iz ekrana pametnih uređaja jeste odmor. Licu i očima neophodna je pauza na svakih pola sata do četrdeset i pet minuta kako bi se odmorilo i regenerisalo. Od dnevne svetlost, lice štiti jedinstveni modni detalj, sunčane naočare! Prate oblik lica naglašavajući njegove konture i štite kožu oko očiju od pojave prvih bora.

Šeširi i kačketi prave hlad za lice

Šeširi i kačketi su još jedan modni detalj koji se uklapa uz garderobu i daje joj poseban pečat! Štite celokupno lice od jake svetlosti sprečavajući dehidrataciju kože. Odložiće nastanak prvih bora na licu, ali i zaštiti kožu od znojenja i nastanka sitnih, belih bubuljica.

Rolo zavese za prozore kao zaštita od svetla u prostorijama

U toku noći svetlost koja dopire do kreveta primorava lice na mrštenje, kako bi se zaštitila. Umesto da mišići ostanu opušteni tako da koža može da se regeneriše konstatno se grče. Nastaju bore i u jutarnjim časovima koža izgleda umorno. Zato su tu rolo zavese, koje će sprečiti da jaka svetlost dopre do kreveta i kože lica! Jednako su dobre za kancelariju ali i dnevnu sobu.

Osetljivoj koži same rolo zavese nisu dovoljne za miran i opuštajući san i regeneraciju!

Maska za spavanje pruža predah

Maske za spavanje napravljene su od mekanih materijala koje prijaju osetljivoj koži oko očiju. Sprečiće prolazak svetlosti i boranje kože oko očiju, ali i učiniti sam san kvalitetnijim!

Čišćenje lica pušta kožu da diše

Pravilnim čišćenjem lica uklanjaju se prljavštine sa površine kože, tako da pore mogu da dišu. Kada imaju dovljno vazduha spremne su da prozivedu nove proteine, lice izgleda sveže i zategnuto!

Lagani piling od aktivnog uglja izvlači sve nečistoće iz pora i održava elastičnost kože lica. Nakon njega koža traži vitamine i minerale! Pored nanošenja prirodne kreme protiv bora, koža kao da govori potreban mi je još koji minut za mene!

Hidratacija kože ubrzava oporavak

Hidratantna krema za lice sačuvaće obraze mekim i zavodljivim. Nadoknadiće vitamine i minerale koji su neophodni ćelijama, kako bi ostale zdrave i jake. Kada je lice nahranjeno, ubrzana je regeneracija kože tako da ostaje zategnuta i sveža!

Hidratantna krema nije dovoljna, potrebno je unositi vitamine putem ishrane!

Zdrava ishrana

Zdrava ishrana čini čitavo telo jakim i zdravim, tako da ostaje vitalno tokom godina! Masni i teški obroci, odnosno brza hrana remeti Ph vrednost lica i čini kožu masnom. Masna koža sklona je infekcijama i crvenim i bolnim bubuljicama, koje je oštećuju. Slabi se imunitet kože a zatim je svetlost potpuno iscrpi! Dolazi do prevremenog nastanka bora. Voće i povrće zadržaće mladalački izgled kože uprkos štetnom zračenju sunca. Svetlost nije za izbegavanje. Treba nam iz mnogo razloga. Uz ovih 10 saveta, svetlost i Sunce radiće u Vašu korist.

Fizička aktivnost

Brz hod i lagano trčanje ubrzavaju cirkulaciju u unutrašnjosti lica. Krv brže struji i sa sobom donosi mnoštvo hranjivih materija, koje čine lice zategnutim. Uz adekvatne sunčane naočare i prirodnu kremu lice je zaštićeno od UV zračenja tokom boravka u prirodi..

Čitavo telo se oseća poletno, a lice jedro, nakon laganog treninga.

Vedar duh

Pozitivan stav prema životu sprečava mrštenje i samim tim nastanak dubokih bora! Uz prethodne savete čitavo telo uživa u sunčevim zracima, zaštićeno i bezbrižno, a pozitivna energija i smeh, čini lice lepim, poželjnim i mladim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track