Jevtić: Srbi neće podržati zakon o pomoći optuženima

Jedan od dvojice srpskih ministara u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić rekao je da Srbi neće podržati zakon o finansiranju i pravnoj pomoći osumnjičenima koje će procesuirati Specijapni sud za ratne zločine OVK.

Dalibor Jevtić je u izjavi Tanjugu rekao da Srpska lista neće podržati zakon o finansiranju i pravnoj zaštiti osumnjičenih pred Specijalnim sudom koji je kosovska vlada usvojila.

Jevtić je dodao da je na sednici kosovske vlade to potvrdio i obrazložio zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.

Naravno podržaćemo Zakon o Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, dodao je Jevtić, istakavši da u nastavku sednice očekuje usvajanje Zakona o Specijalnom sudu koji će zaokružiti proces i otvoriti mogućnost da sud bude formiran i počne sa radom.

Komentarišući tok sednice kosovske skupštine, Jevtić je rekao da je ona protekla u duhu žestoke rasprave između albanske opozicije i pozicije.

Sve ono što se čulo nije bilo prijatno jer je bilo dosta teških reči i optužbi koje ne doprinose onome čemu težimo - pomirenju između dva naroda, rekao je Jevtić.

S druge strane, vest da su usvojeni amandmani koji definišu formiranje Specijalnog suda daje nadu da će oni koji su činili zločine imenom i prezimenom ipak odgovarati za svoja nedela, zaključio je Jevtić.

Kosovska skupština usvojila je večeras ustavne amandmane, koji će omogućiti formiranje Specijalnog suda za zločine OVK.

Od ukupno 120 poslanika, u sali je bilo 88 poslanika, a za usvajanje amandmana glasala su 82, pet poslanika je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Usvajanjem ustavnih amandmana otvoren je put kosovskoj vladi da pošalje u skupštinu još dva nacrta zakona koji se odnose na Specijalni sud.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво