Smena turista guši prelaze

E.V.N.

01. 08. 2015. u 09:32

U Srbiju u subotu nije bilo lako ući ni iz nje izaći zbog veoma pojačanog saobraćaja. Čekanja na Horgošu i do tri sata

Смена туриста гуши прелазе

Na graničnom prelazu Preševo

AVGUSTOVSKI talas turista zagušio je granične prelaze u Srbiji. Na ulaz i na izlaz iz zemlje čekalo se i do tri sata.

- Smena turista je glavni razlog pojačanog intenziteta saobraćaja - rekao je Nemanja Perišić, pomoćnik komandira stanice Granične policije Horgoš.

Perišić smanjenje intenziteta saobraćaja na ulazu u zemlju očekuje polovinom avgusta, kada procenjuje da će doći i do drastičnog povećanja intenziteta saobraćaja na izlazu iz Srbije.

Svima koji kreću na put savetuje se korišćenje alternativnih prelaza, poput u subotu otvorenog Horgoša 2, kao i Bački Vinogradi i Đala.

Podaci mađarske policije govorili su da je zadržavanje na Horgošu dva sata na ulasku, a tri sata na izlasku iz Mađarske. Na Kelebiji se čekalo dva sata na izlasku iz Mađarske. Na prelazu Bački Vinogradi, prema tim podacima, čekalo se pola sata na izlazu i sat vremena na ulazu u Mađarsku.

Na graničnom prelazu Batrovci, prema podacima Auto-moto saveza Srbije, na izlazu iz Srbije vozila su se zadržavala oko 90 minuta, dok se na ulasku u Srbiju čekalo i do dva sata.

Na Gradini se čekalo oko sat vremena na izlasku iz zemlje, dok na Gostunu nije bilo dužih zadržavanja vozila od pola sata. Na prelazu Preševo su zabeležena zadržavanja od sat vremena na ulazu u zemlju i 90 minuta na izlazu iz zemlje.

REKORD U SUBOTU je kroz naplatnu stanicu kod Bubanj potoka prošlo je 62.000 vozila, što je apsolutni rekord od kada postoji naplata putarine na auto-putevima u Srbiji.

Zoran Disić, komandir stanice granične policije Preševo, kaže da ove sezone gotovo da nije bilo nikakvih problema.

- Prelaz ima 16 kolovoznih traka, od toga 11 za putnička vozila i autobuse, dakle dobra je propusna moć - kaže Disić.

Policija i carinici koji na ovom graničnom prelazu usko sarađuju kažu da je praksa pokazala da ljudi kada izlaze iz zemlje obično putuju noću, dok je povratak rezervisan za dan.

Srđan Jovanović, carinski službenik u nadzoru, kaže da je, prema njihovim podacima, u odnosu na prošlu godinu u ovom periodu intenzitet saobraćaja povećan za 10 osto.


NA AUTO-PUTU JEDNOM TRAKOM

ZBOG radova na auto-putu Beograd - Niš, u smeru ka Nišu na mostu kod Velike Plane, saobraćaj se u subotu odvijao veoma usporeno i vozila su se kretala samo jednom trakom. Zbog toga je došlo do zagušenja i formirana je kolona duga više kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Jaa

02.08.2015. 00:38

A gde su pare od putarine... Kad se predje u Srbiju kao da se zadesis u nekoj vremenskoj masini koja te je vratila 100 god u nazad. Rupa do rupe ,prosto me sramota svih stranaca koji tuda prolaze a o zaraslim parkinzima i da ne pricam

sinisko

02.08.2015. 08:22

@Jaa - Srbija je Jos kumunisticka zemlja guzve na Carini i na Auto putu. U srbij kolone na Auto rapama barem se naplacuje a na Carini je ziva provokacija.