Remi Partizana, ispuštena pobeda

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Steauom 1:1 (0:0) u Bukureštu, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Sreda, 29.07.2015.

20:15

Default images
foto: StarSport

Posle monotonog prvog poluvremena, Partizan je poveo sjajnim golom Miroslava Vulićevića u 62. minutu, ali nije odoleo Rumunima, primio je gol osam minuta pre kraja posle prekida.

Crno-beli su odlično odigrali u Bukureštu, ravnopravno su se nosili sa Steauom, a utisak je i da je srpski šampion mogao da stekne i rezultatsku prednost pred revanš u Beogradu.

U poslednjem minutu meča Darko Brašanac je propustio zicer za pobedu. S druge strane, Živko Živković je sprečio poraz u nadoknadi, posle šuta Hamruna sa desetak metara.

Problem za Zorana Milinkovića posle Bukurešta je povreda Valerija Božinova u prvom poluvremenu, Bugarin se požalio na problem sa zadnjom ložom.

Partizan je primio prvi gol u zvaničnim mečevima ove sezone, a Steaua je prekinula seriju crno-belih od sedam uzastopnih pobeda, uključujući i pripreme.

Prvo poluvreme obeležila je monotona igra dva tima, uvodnih 20 minuta je i bilo obećavajućih akcija, ali osim dobrog šuta Živkovića sa 25 metara i pokušaja Jevtovića posle kornera u istom napadu, nije bilo pravih uzbuđenja ispred golova.

U drugom poluvremenu Partizan je nadigrao rivala, kontrolisao je ritam meča, te pola sata pre kraja stekao prednost. Posle sjajnog proigravanja Živkovića, Vulićević je dijagonalom po zemlji savladao Koćokarua.

Nakon vođstva crno-beli su se sjajno taktički postavili, nisu se povukli, nastavili su da kontrolišu tempo meča, onemogućivši rivala da kreira akciju ispred kaznenog prostora.

Međutim, osam minuta pre kraja Rumuni uspevaju da izjednače, posle prekida. Nakon bespotrebnog faula Ninkovića kod korner zastavice, štoper Fernando Varela je ostao bez čuvara na petercu, uz to se okliznuo golman Partizana Živko Živković, te igrač Steaue postiže gol.

Revanš je za sedam dana u Beogradu na stadionu Partizana u Humskoj 1.

LŠ, kvalifikacije:
Steaua – Partizan 1:1 (0:0)
Varela 82 – Vulićević 62

Steaua: Koćokaru – Toska, Varela, Pap, Alsenat – Breveld (Tahar 75'), Muniru – Kipčiju, Popa (Tudorije 65'), Hamrun (Mihalčea 90+2') – Tade

Partizan: Živković – Petrović, Dornelaš, Balažic, Vulićević – Jevtović, Brašanac, Babović (S. Ilić 83') – Živković, Umaru (Ninković 70'), Božinov (Šaponjić 20')

Tok meča:

22:20 Kraj utakmice. Steaua i Partizan su remizirali 1:1.

90+1' GOL ŠANSA! Živković spasava Partizan poraza. Hamrun je imao još bolju šansu od Živkovića, dobio je po zemlji loptu sa leve strane, bio je neometan na desetak metara, ali golman Partizana herojski brani.

90' GOL ŠANSA! Darko Brašanac promašio je stopostotnu šansu za pobedu Partizana. Živković je sjajno ubacio loptu sa desne strane, vezni igrač crno-belih je ostao sam ispred peterca, ali je njegov volej završio preko gola.

88' Pritisak Rumuna u finišu meča, Partizan pokušava da zapreti iz kontre, ali nije imao takvu priliku.

82' GOOOOOL! Steau je izjednačila na 1:1! Rumuni su bili nemoćni iz igre, ali su do gola stigli iz prekida.

Bespotreban faul Ninkovića kod korner zastavice, centaršut na peterac gde je ostao usamljen štoper Fernando Varela, koji glavom loptu ubacuje u nebranjenu mrežu, jer se neposredno pre šuta okliznuo i pao golman Živković.

76' Odlična igra crno-belih nakon vođstva, nisu se povukli, kontrolišu ritam meča, ne dozvoljavaju rivalu da ozbiljnije organizuje napad ka golu Živkovića.

70' Milinković pojačava vezni red Partizana, napadača Abubakara Umarua menja nešto povučeniji Nikola Ninković.

64' Sjajna kontra Partizana, Umaru je imao otvoren put ka golu rivala, na drugoj strani ga je pratio Šaponjić, ali ga Varela obara ispred kaznenog prostora. Šut Jevtovića odbranio je golman Steaue.

62' GOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Živković je sjajno ostavio loptu na desnoj strani kaznenog za Miroslava Vulićevića, bek crno-belih iz trka šutira po zemlji i šalje loptu u donji levi ugao.

59' Prva konkretnija akcija crno-belih u drugom poluvremenu, brzo su kombinovali vezisti Partizana, akciju je pokušao da završi glavom Brašanac, ali je šutirao preko gola.

52' Opasan šut Hamruna sa oko 30 metara, lopta je zakačila i Jevtovića, išla je pod prečku, ali Živković uspeva da je zaustavi.

49' Posle prodora Živkovića po desnoj strani Partizan je dobio korner, ali Koćokaru boksuje loptu.

47' Najbolja akcija Steaue na utakmici, sjajan prodor Pope po desnoj strani, lako je izbacio Perovića i Dornelaša iz ravnoteže, ali na sreću crno-belih loše šutira.

21:30 Počelo je drugo poluvreme. Rezultat je 0:0. 21:15 Kraj prvog poluvremena. Osim šuta Živkovića sa 25 metara, njie bilo većih uzbuđenja u prvih 45 minuta. Problem za Partizan je povreda Božinova.

44' Odličan pas Živkovića za Šaponjića u kazneni prostor, ali napadač Partizana slabo prima loptu, pa njegov čuvar dobija šansu da je izbaci u aut.

43' Nešto ofanzivnija igra Partizana u završnicu, preuzeli su crno-beli inicijativu, ali ne prolaze pokušaji centaršuteva sa desne strane

41' Potpuna monotonija u Bukureštu, ekipe deluju nemoćne kada imaju loptu u nogama, akcije se završavaju pre nego što se i razviju.

37' Potpuno je splasnuo tempo igre od šanse Partizana posle šuta Živkovića, Steaua ima više loptu u nogama, ali nema pretnji po gol crno-belih.

30' Borba na sredini terena u međuvremenu, bez konkretnih akcija oba tima.

24' Sjajan šut Živkovića sa 25 metara, lopta je išla u desnu stranu gola, ali Koćokaru paradom spasava Steauu. U nastavku akcije crno-beli su izborili korner, nakon kog Jevtović šutira glavom, ali opet interveniše golman Rumuna.

21' Odličan pas Babovića u prazan prostor za Šaponjića, on je brzo utrčao u kazneni prostor, ali odlično reaguje Varela i izbacuje loptu.

20' Božinov zbog povrede ne može da nastavi meč, menja ga mladi Ivan Šaponjić.

19' Pritisak Steaue, napadi uglavnom idu preko leve strane, ali odbrana crno-belih lako odbija napade.

15' Valeri Božinov traži medicinsku pomoć, žali se na povredu zadnje lože.

12' Dosta prostora za crno-beli iz polukontri, novu potencijalno dobru akciju upropasio je Umaru. Odmah uzvraća Steaua, centaršut sa leve strane je prošao pored Balažica kroz peterac, srećom predaleko od Hamruna.

10' Dobra šansa za Partizan, Umaru je probio po levoj strani, poslao je loptu u peterac do Božinova, prolazi Bugarina, a pogađa u nogu Papa, na putu ka usamljenom Živkoviću.

7' Inicijativa Steaue, šut Alsenata sa distance po zemlji, ali Živković lako hvata loptu.

4' Prodor Pope po levoj strani, ušao je u kazneni prostor, ali je "zaboravio" loptu, pa interveniše Vulićević.

2' Centaršut Petrovića sa leve strane, Rumuni izbacuju loptu ispred Babovića.

20:30 Počeo je meč u Bukureštu, temperatura je 30 stepeni Celzijusa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

437 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: