Putin: Vi nama sankcije, mi uništavamo

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je Dekret o uništavanju proizvoda koji podležu ruskom embargu, koji će važiti od 6. avgusta, saopšteno je iz Kremlja.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

17:25

Default images
Foto: Beta/AP

"Poljoprivredni proizvodi, sirovine i hrana koja se izvozi na teritoriju Ruske Federacije, a kojoj je zemlja porekla država koja je uvela sankcije ruskim pravnim subjektima i/ili pojedincima ili se pridružila takvoj odluci biće predmet uništavanja od 6. avgusta 2015"", stoji u dokumentu, koji je objavila pres služba Kremlja, preneo je TAS S.

U dokumentu se navodi i da će se uništiti sva roba kojoj je zabranjen ulazak na teritoriju Ruske Federacije,

Rusija je u avgustu 2014. godine uvela embargo na većinu proizvoda iz članica Evropske unije i SAD koje su uvele sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize.

Da se na carini unište poljoprivredni proizvodi koje dolaze iz zemalja Zapada predložio je ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev, a predsednik Putin je odmah dodao da treba razmotriti i usvojiti te mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: