Predsednik Venecuele španskog premijera nazvao plaćenim ubicom

Španija je oštro reagovala na komentare predsednika Venecuele Nikolasa Madura koji je španskog premijera Marijana Rahoja nazvao "plaćenim ubicom".

Španija je oštro reagovala na komentare predsednika Venecuele Nikolasa Madura koji je španskog premijera Marijana Rahoja nazvao "plaćenim ubicom".

Šef španske diplomatije Hose Manuel Garsija-Margalo naložio je ministarstvu da pozove ambasadora "zbog potpuno uvredljivih i neprihvatljivih komentara predsednika Madura o premijeru Rahoju".

Maduro je u nedelju u televizijskom obraćanju rekao da je Rahoj "plaćeni ubica ljudi" zbog uvođenja novih oštrih kaznenih mera za kršenje javnog reda u Španiji. Garsija-Margalo je ocenio da Venecuela treba da pređe dug put kada je reč o poštovanja ljudskih prava, što, kako je naveo, potvrđuju i brojna saopštenja UN.

Ovo je drugi put za tri meseca da Španija poziva venecuelanskog ambasadora na razgovor pošto je u aprilu Maduro nazvao Rahoja rasistom. Između lidera dva zemlje dolazilo je i ranije do verbalnih incidenata, navodi AFP i podseća da se još 2007. godine španski kralj Huan Karlos na jednom samitu brecnuo na tadašnjeg predsednika Venecuele Uga Čavesa rečima "Zašto ne ućutiš"?

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.