Raskinuo sa iBejom i postao gigant

Vrednost akcije servisa za onlajn plaćanja Pejpal skočila je za 11 odsto nakon njenog odvajanja od aukcijske veb platforme iBej.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.07.2015.

14:14

Default images
Foto: Beta/AP

Pejpal je pod okriljem iBeja bio više od jedne decenije. iBej je kupio Pejpal 2002. godine, odmah nakon početaka na berzi.

Nakon samostalnog povratka na berzu Nasdak, Pejpal je dostigao kapitalizaciju od oko 52 milijarde dolara (48 milijardi evra), prenosi Rojters.

Pejpal je sada gigant na tržištu onlajn plaćanja i u 2014. godini je posredovao u četiri milijarde transakcija, čija ukupna suma znosi 235 milijardi dolara.

Sada nezavisan od iBeja, Pejpal će verovatno sklapati partnerstva sa drugim sajtovima za veb trgovinu kako bi preuzeo delove tržišta mladim firmama.

Investitori, međutim, smatraju da će odlazak Pejpala oslabiti iBej, čija je vrednost akcije opala za 4,3 odsto, na 29,10 dolara, sredinom jučerašnjeg trgovanja na berzi na Volstritu, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: