Društvo

Savanović: Isplata penzija nije upitna

Savanović: Isplata penzija nije upitna
Savanović: Isplata penzija nije upitna

TESLIĆ - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je danas u Tesliću da isplata penzija nije sporna, te da je Republika Srpska, u skladu sa zakonom, garant njene isplate.

Savanović je, prije početka sastanka Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske koji se održava u Tesliću, rekao novinarima da postoje određena kašnjenja u isplati, ali da ona ne prelaze predviđenih 30 dana.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite naveo je da postoje određeni zastoji kod uplate doprinosa ali da, uprkos tome, već svakog desetog u mjesecu počinje redovna isplata penzija.

Savanović je najavio da će od naredne godine krenuti trezorski način isplate penzija, kao sigurniji način, koji će obezbijediti da penzioneri u što kraćem roku dobiju svoje penzije.

Jedna od tačaka dnevnog reda Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske je informacija Ministarstva o stanju u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja za 2014. godinu, u kojoj je, prema riječima Savanovića, predstavljen analitički presjek metodološkog prikaza realnog stanja u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske.

Sjednici prisustvuje i direktor Fonda PIO Republike Srpske Mladen Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije