Capital.ba

Tegeltija: Redovna isplata penzija

15.07.2015. / 20:37

zoran tegeltijaBANJALUKA,Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija istakao je da Vlada Srpske za isplatu penzija mjesečno izdvaja više od 16 miliona KM i da u tom pogledu redovno izvršava obaveze.

“Redovno izvršavamo sve obaveze i nema problema kada je riječ o isplati penzija”, rekao je Tegeltija tokom aktuelnog časa u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ministar Tegeltija je potvrdio da je počela isplata podsticaja za poljoprivredu za ovu godinu.

On je precizirao da Vlada isplaćuje podsticaje za proizvodnju i proizvodnju mlijeka.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da postoje određeni problemi u dnevnom prilivu novca, ali da neće biti zastoja u isplati penzija.

Redovna sjednica Narodne skupštine prekinuta je večeras u 20.00 časova i biće nastavljena sutra u 10.00 časova.

U nastavku sjednice po hitnom postupku biće razmotren Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o platama i naknadama sudija u tužilaca u Republici Srpskoj.

Poslanici će po hitnom postupku razmotriti i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima, Prijedlog zakona o porezu na dohodak i prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za refinansiranje duga Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na dnevnom redu su Prijedlog zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, te Prijedlog zakona o advokaturi. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!