U kamenolomu u selu Gornje Komarice kod Kragujevca juče je uništeno 11.283 neeksplodiranih ubojnih sredstava. Načelnik uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović pojasnio je da se radi o oružju i ubojnim sredstvima pronađenim u proteklih pet godina na teritoriji opština Aranđelovac, Topola, Rača, Batočina i Kragujevac, kao i o oružju prikupljenom od građana u postupku legalizacije oružje.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 

Oružje koje je pronađeno na teritoriji šumadijskih opština je iz Drugog svetskog rata i iz perioda NATO bombardovanja Srbije. Oružje, od pronalaženja do juče, bilo je u skladištima policijske uprave u Kragujevcu i policijske stanice u Aranđelovcu, odakle je preuzeto i transportovano u Gornje Komarice na uništavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari