Najnovije vesti
Vesti Društvo
AMSS: Posle podne pojačan saobraćaj

AMSS: Posle podne pojačan saobraćaj

Saobraćaj se u većem delu Srbije odvija po suvim kolovozima i iz dobru vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS) koji savetuje vozače da ne putuju u najtoplijem delu dana zbog visoke temperature.

458447_amsslogov2
458447_amsslogov2

Već u prvim popodnevnim satima se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putevima I i II reda, najviše na putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske, vode ka granicama sa Makedonijom, Crnom Gorom i Bugarskom.

Prema informacijama AMS Crne Gore sinoć oko 20 časova uspostavljen je saobraćaj je na delu magistralnog puta između Mojkovca i Bjelog Polja u mestu "Slijepac most", trenutno se saobraćaj obavlja samo jednom trakom, pa se vozila naizmenično propuštaju.

Na graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja, do 30 minuta.

U vremenskom periodu od 22.00 do 06.00 na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), deonica od petlje Lasta do petlje T6-skretanje za Novi Sad, u oba smera, izvodiće se radovi.

Zbog izvođenja interventnih radova na rehabilitaciji nadvožnjaka kod Kovilja, na državnom putu IA počev od 7. jula doći će do izmene u režimu odvijanja saobraćaja tako što će se saobraćaj u oba smera (ka Beogradu i ka Novom sadu) odvijati samo zaustavnim trakama prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog radova na obilaznici oko Beograda od 6. juna došlo je do izmene u režimu odvijanja saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, na obilaznica oko Beograda kod petlje Batajnica u dužini od 4,3 km.

Radovi se odvijaju desnom stranom autoputa u smeru Novi Sad-Beograd, dok će se saobraćaj odvijati levom stranom autoputa i to dvosmerno, pri čemu vozila iz Novog Sada ka Dobanovcima koriste krajnju levu saobraćajnu traku, dok se vozila iz pravca Dobanovaca zadržavaju svoj smer kretanja.