08. jul  2015. 02.55  | Izvor: Tanjug, Politika

Tabaković: Referendum ima smisla pre zaduživanja

BEOGRAD -

Referendum kao izjašnjavanje građana o pojedinačnim pitanjima ima smisla kad pitate na vreme, odnosno pre nego što donesete odluku o zaduživanju, a ne kad se suočite s (ne)očekivanim posledicama, smatra guvernerka Narodne banke Srbije (NBS), Jorgovanka Tabaković.

"Odgovornost prema sopstvenim građanima jedini je princip koji mora da važi za sve predstavnike vlasti, na bilo kom nivou i u bilo kojoj zemlji", naglasila je Tabakovićeva za "Politiku".

Ona je podsetila da između Srbije i Grčke postoji bitna razlika kada je reč o odnosima s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Grčke vlasti su od Fonda dobijale sredstva, dok je, kako kaže Tabakovićeva, "naš aranžman s MMF-om iz predostrožnosti", što znači da Srbija neće povlačiti sredstva koja joj stoje na raspolaganju.

Kada je o ostalim kreditorima reč, guvernerka je za "Politiku" rekla da "nas nisu oni naterali da uzimamo kredite, već smo ih sami kao država tražili".

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 3

Mihajlo  08. 07. 2015. | 06:56
Tako je- pitaj narod prije no udjes u S....a. Procitaj komentar o solidarnosti na relaciji Litvanija-Grcka, na Drustvenim mrezama. Stigla ih stara jevrejska kletva: "dabogda imali pa nemali". Tako I'm I treba-800evra prosecna plata, prosecna penzija 500evra, e sad je dosao kraj veselju!
miki  08. 07. 2015. | 09:40
A jeste li vi nas pitali kad ste se ovoliko zaduzivali...sramna izjava nase guvernerke...
novi sad NS   08. 07. 2015. | 10:09
Mihajlo@Baš tako