Avira razvija web pregledač sa ugrađenim sigurnosnim alatkama

Poznata sigurnosna kompanija Avira nudi pakete besplatnih i plaćenih sigurnosnih alatki, koje uključuju antivirus softver, mobilne sigurnosne aplikacije i dodatke za browsere.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Utorak, 07.07.2015.

22:52

Default images
Screenshot

Sada kompanija razvija i sopstveni web browser sa ugrađenim sigurnosnim alatkama.

Avira Browser je pregledač otvorenog koda, baziran na Google Chromiumu. Kompatibilan je sa Windows, Mac ili Linux sistemima. Korisnik se može prijaviti za beta testiranje browsera ukoliko se priključi Avira Beta zajednici. Avira navodi da njen browser nudi mnogo više funkcija, opcija i bolju sigurnost u odnosu na puko instaliranje Avira ekstenzije za Chrome. Pored drugih stvari, browser će koristiti Avirinu bazu podataka, kako bi korisnika obavestila o tome da posećuje sajt koji je potencijalno opasan. Ovime se korisniku daje vremena da se konektuje upotrebom sigurne konekcije i da blokira neželjene skripte.

Najbolje od svega deluje to što je browser dizajniran da sve ovo obavi bez intervencije korisnika. Napredni korisnici će moći da modifikuju podešavanja po svom nahođenju, instaliraju Chrome kompatibilne browser ekstenzije i vrše druge izmene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: