Ruski bombarderi kod Kalifornije

Dok se u SAD proslavljao Dan nezavisnosti, američki borbeni avioni uzleteli su kako bi presreli dva para ruskih bombardera blizu obala Aljaske i Kalifornije.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

12:49

Default images
Foto: Gettyimages

To su izjavila dvojica zvaničnika odbrane za američku TV mrežu "Foks njuz".

Prvi incident dogodio se blizu obale Aljaske 4. jula u 10.30 po lokalnom vremenu.

Dva aviona američkih vazduhoplovnih snaga "F-22" uzletela su iz baze na Aljasci kako bi presrela dva ruska strateška bombardera "Tu-95".

Drugi incident dogodio pola sata kasnije, blizu centralne obale Kalifornije, kada su dva aviona "F-16" uzletela sa nepoznate lokacije kako bi presrela još jedan par ruskih bombardera "Tu-95".

Portparol Američke vazduhoplovne odbrane (NORAD) nije želeo da potvrdi da li su bombarderi bili naoružani. "Nijednog trenutka nijedan od bombardera nije ušao u suvereni vazdušni prostor severne Amerike", rekao je portparol.

Nijedan od zvaničnika nije želeo da otkrije koliko su zapravo blizu američke obale bombarderi bili, izvestila je američka TV mreža.

Sličan incident dogodio se 4. jula 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: