"Velika razlika u glasovima komplikuje situaciju"

Profesor Fakulteta političkih nauka Jovan Teokarević smatra da ukoliko ostane mala prednost opcije "oxi" nad "nai" to će dati jasan signal za dalje korake.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

20:22

Default images

Teokarević je u specijalnoj emisiji na TV B92 naglasio da bi velika razlika u broju glasova mogla da zakomplikuje situaciju.

Oko 80 odsto Grka želi da ostane u Evropskoj uniji, ali ako današnji referendum pokaže visok procenat onih koji su zaokružili "ne" na referendumu, mnogo toga biće dovedeno u pitanje

Već sada se postavljaju mnogo pitanja jer "većina građana nema pojma šta piše u tim planovima o kojima se pregovaralo".

Profesor je istakao i da je "grčka vlada stavila prvo odgovor "ne" pa odgovor "da" na današnjem referendumu, što se ne radi".

"Sada se postavlja pitanje da li Grčka želi da ostane u EU i da li sadašnja vlada ima legitimitet da i dalje vodi Grčku", kazao je Teokarević i dodao da veruje da će biti većih ustupaka EU i MMF-a i da šanse za dogovor postoje.

"Ceo zaplet je rezultat obostranih grešaka i nepopuštanja sa obe strane. Evropa je mogla da bude fleksibilnija. Rasplet grčke krize zavisi od odnosa ekonomije i politike. Neka ekonomska pitanja moraju da se rešavaju na politički nači", zaključio je Teokarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: