Читај ми!

Masovna krađa žitarica na srpskim plovnim putevima

Na plovnim putevima Srbije pojavila se piraterija, odnosno masovna krađa žitarica, najčešće kukuruza, tvrdi direktor udruženja “Žita Srbije” Vukosav Saković.

Direktor udruženja "Žita Srbije" Vukosav Saković rekao je u izjavi za agenciju Tanjug da se više od 80 odsto robe uglavnom izvozi Dunavom i da je krađa žitarica pojava karakteristična najviše za srpsku robu.

Upozorava da to narušava ugled ne samo domaćih izvoznika, već pre svega Republike Srbije, koja je poznati izvoznik poljoprivrednih proizvoda.

"Kako čujemo od stranih kompanija koje nam se redovno obraćaju i traže da zaštitimo njihove interese ovde, mi polako postajemo evropska 'crna tačka' na tim vodnim putevima, a to ne smemo dozvoliti ne samo zbog izvoza, već i zbog ugleda zemlje", navodi Saković.

Kaže da uobičajena razlika, kada su u pitanju manjkovi u transportu žitarica, iznosi do 0,5 odsto, a da se najčešće kreće oko 0,2 ili 0,3 odsto, što se toleriše.

"Manjkovi koji su prouzrokovani krađom kod nas prelaze jedan odsto", ističe Saković, koji kaže da to možda ne "zvuči strašno", ali da je mnogo ako se radi na primer o isporuci 2,5 miliona tona robe.

Saković zaključuje da je to problem kojim bi pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova trebalo da se ozbiljno pozabavi i da tu pojavu "saseče u korenu".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво