Na Drini niče nova ćuprija

T. S.

04. 07. 2015. u 16:27

Između Ljubovije i Bratunca u septembru počinje izgradnja mosta koja će trajati dve godine, posao vredan 12 miliona evra

На Дрини ниче нова ћуприја

IZGRADNjA mosta preko Drine, između Ljubovije i Bratunca, počinje u septembru, a posao vredan 12 miliona evra biće završen u roku od dve godine. Ovo je precizirano sporazumom koji su juče potpisali Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade Srbije, i Slavko Matanović, ministar transporta i komunikacija u Savetu ministara BiH. Sporazumom su obuhvaćene i pristupne saobraćajnice kao i otvaranje novog graničnog prelaza.

Most dužine 220 metara imaće dve trake. Osnovni zadatak je da se poveća protok robe i putnika. Naredne nedelje biće raspisan tender za izbor izvođača radova.

- Drina nas ne razdvaja, već spaja, a naš zadatak je da izgradnjom infrastrukture omogućimo da naše veze postanu još čvršće - rekla je Mihajlovićeva nakon potpisivanja sporazuma. - Trenutno na potezu od oko 200 kilometara uz granicu na Drini ne postoji most koji može da podnese teški teretni saobraćaj. Do sada su urađeni studija opravdanosti, generalni i idejni projekat, a projekat za dobijanje građevinske dozvole biće završen do 1. septembra. Ukupna vrednost radova je 12 miliona evra, od čega je učešće Srbije nešto više od šest miliona evra, a ostatak finansiraju BiH i Republika Srpska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zorana

04.07.2015. 19:29

Bravo Srbi, spajajte se i ujedinite, to nam je jedini spas, pored ovoliko neprijatelja.

Dragan

04.07.2015. 23:17

Dajte pesacki iz centra u centar Mali Zvornik-Zvornik ... Srb-R.Srpskaobecavate 35 godina ... alo pesacki mali...a tako veliki znacaj !

Доситеј

04.07.2015. 23:20

Уопште ми није јасно да за 200метара моста са две траке треба две године??!! Хоће ли да га праве само викендом!