Vulin: Prvo pitate ove majke zašto neće nikad skinuti crninu, pa onda dodajte uz ime srpskog naroda reč “genocid”

FoNet

04. 07. 2015. u 15:03

Ministar za rad Aleksandar Vulin bio na bratunačkom groblju, gde je služen parastos za oko 3.500 srpskih civila i vojnika koje su pripadnici muslimanskih snaga ubili u ratu

Вулин: Прво питате ове мајке зашто неће никад скинути црнину, па онда додајте уз име српског народа реч “геноцид”

Komemoracija u Bratuncu

BRATUNAC - Bilo bi mudro da pre nego što odbijete ponudu premijera Srbije Aleksandra Vučića i bilo bi pravedno da pre nego što odbijete najhrabriju ponudu jednog naroda, saslušate i poslušate i pognete glavu i pođete njegovim primerom, poručio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin na komemoraciji u Bratuncu.

- Kamo sreće da vođe drugih naroda hoće da pođu primerom praštanja i pomirenja jer bi tada došlo do mira na Balkanu - ocenio je Vulin na bratunačkom groblju gde je služen parastos za oko 3.500 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja koje su pripadnici muslimanskih snaga ubili u ratu.

Vulin je poručio "onima koji srpskom narodu sude bez suda i sudije", da bi bilo pravedno, pre nego što uz ime srpskog naroda dodaju reč "genocid", da su bar došli u Bratunac da pitaju majke zašto nose i zašto nikada neće skinuti crninu.

On je dodao da bi bilo pravedno i da pokažu prstom "koji je to narod koji je silovao desetine hiljada žena, dece",prenosi RTRS.

- Da nam pokažete lica tih ljudi pre nego što nas optužite vek unapred i vek unazad. I još tražite od naše dece i naših sinova da ih učimo da su im očevi bili silovatelji, besprizornici. Bilo bi pravedno da ste bar saslušali nas i naše majke koje nikad nisu skinule crninu - naglasio je Vulin. -Bilo bi pravedno da kažete zašto srpske žrtve nemaju pravo na ime dželata.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od predstavnika Srba iz RS da se povuku iz rada Parlamentarne skupštine BiH dok se ne reši slučaj zloupotrebe parlamenta BiH od poslanika koji su poslali pismo Generalnoj skupštini UN dajući "podršku" britanskoj rezoluciji o Srebrenici, navodi RTRS.

- Neće nam pomoći interna istraga, to ne znači ništa. Ovde je potrebno da dignemo glas zato što je njihov glas otišao u UN. Naš glas mora da se čuje, a on će se čuti. Ne možete i nećete nas ponižavati - poručio je Dodik.

On je istakao da Srbe ne interesuje BiH u kojoj nisu ravnopravni.

- Kako je moguće ako mi govorimo o našem statusu da se odmah dignu svi i kažu: "Kakav referendum? Ne može to", a kada im Bakir Izetbegović kaže treba ukinuti entitete i napraviti pet regija, onda je veoma blaga i američka i britanska reakcija i EU, i svi ćute o tome - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Rusofil 2

13.07.2015. 22:57

Gospodine Vulin cestitam, pravi Srbin, veliki Covek, Srbijoooo nisi ti bez pravih i velikih Sinova !!! Veliki i hrabri Milorade, samo napred Srbi su uz tebe, i ne manje vazno : Rusija i Putin je uz tebe, zar to nije dosta, nedaj se !!! Nedaj Republiku Srbsku, jer je nasa Srbska !!!