DNK otkrio Opačićevog egzekutora

E. V. N.

04. 07. 2015. u 11:28

Mup traga za naručiocima ubistva vođe "Veterničkog klana". Janoš Šnajder ostavio tragove na čaurama i jakni

ДНК открио Опачићевог егзекутора

Nenad Opačić ubijen je 28. februara ispred zgrade u kojoj je živeo

POLICIJA je tokom rada na slučaju likvidacije vođe "veterničkog klana" Nenada Opačića (54) i njegove supruge Jasmine (46) pronašla DNK dokaze koji su nedvosmisleno ukazivali da je Novosađanin Janoš Šnajder zvani Pendula - ubica. Kako saznaju "Novosti", on je tragove ostavio na čaurama i jakni ubijenog, pa je njegovo ime vrlo brzo postalo poznato srpskim inspektorima.

Iako su znali koga traže, pripadnici MUP nisu uspevali da Šnajderu uđu u trag sve dok nije pronađen mrtav u Češkoj. I pored toga što je otkriven glavni vinovnik ovog zločina, koji se po svemu sudeći predozirao, organizatori zločina su i dalje u bekstvu. Kako nezvanično saznajemo, pod policijskom lupom je više osoba, poznatih po bogatim kriminalnim aktivnostima - trgovinom drogom, ubistvima i premlaćivanjem ljudi. Kontakti između tužilaštava i policije su intenzivirani i očekuje se da će u narednom periodu svi pripadnici "zločinačkog udruženja" biti privedeni pravdi. Prema našim saznanjima, ova ekipa je formirana upravo za likvidaciju Opačića.

Vođa "veterničke grupe" je hapšen i osuđivan zbog otmice Mladena Marića, trgovine narkoticima i pokušaja ubistva Miladina Suvajdžića u sudnici novosadskog suda tokom njegovog svedočenja. Dok je boravio iza zidina Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici imao je poseban tretman. To su mu, kako se spekuliše, omogućile "političke veze".

- U isto vreme kad i Opačić, u sremskomitrovačkom zatvoru su boravili i članovi konkurentskih grupa i suprotstavljenih tabora - saznajemo nezvanično. - Ali, i nekada jedinstvene ekipe našle su se na jednom mestu.

Opačić je trebalo da izađe iz zatvora 30. januara 2018. i očekivalo se da će tada u Novom Sadu preuzeti poslove sa druge strane zakona. To je najverovatnije i dovelo do toga da se više Opačićevih neprijatelja ujedini, kako bi ga uklonili.

Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, u organizaciju egzekucije bilo je uključeno više osoba. Praćeno je kretanje Opačića, a istovremeno je Janoš Šnajder detaljno pripreman za ubistvo koje je počinio 28. februara ispred zgrade u kojoj su Nenad i Jasmina živeli.


VEŽBAO PUCANjE

ŠNAJDER, poznat kao Jančika i Pendula, nadimkom dobijenim u sremskomitrovačkom zatvoru, kako je utvrđeno, vežbao je pucanje u jednoj garaži u Novom Sadu. Po pozivu svojih prijatelja je u noći između 27. i 28. februara sa Telepa, gde je živeo, otišao do Ulice braće Dronjak, i tu se pritajio i čekao dolazak Opačića. Dobro se zamaskirao da ga on ne bi prepoznao. Teturajući se i glumeći pijanca, prišao je Opačiću i pucao sa udaljenosti od dva metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije